– Under våren 2018 har vi testat olika koncept och metoder för att skapa en större medvetenhet hos ICT-företagen kring jämlik rekrytering, säkerställa en jämställd kompetensförsörjning och öka rekryteringsunderlaget för företagen, säger Melinda From, processledare Genius in ICT på Compare.

En del i arbetet har varit att utveckla en verktygslåda ”Toolbox for Genius” som ska fungera som ett stöd för företag som ser jämställdhet som en nyckel för att lyckas attrahera dagens och morgondagens talanger till IT-branschen i Värmland.

Tips vid rekrytering och planering av event

I ett antal kortfilmer lyfts konkreta tips att tänka på när du tex skriver en platsannons, hur du undviker stereotyper när du bjuder in till ett event, vad du ska tänka på för att lyckas attrahera unga talanger, utifrån en students perspektiv, eller tips för hur du i din kommunikation kan attrahera fler kvinnor. Varje film är kopplad till en checklista som ska göra det enkelt att vända på perspektivet och testa och tänka nytt.

Verktygslådan kommer vi att fortsätta fylla med länkar, konkreta tips, information och inspiration. Ta gärna kontakt med oss om du har idéer eller tips på länkar eller ämnen som du tycker att vi ska fylla på med.

Tipsa,

Olivia Samuelsson, olivia.samuelsson@compare.se

Toolbox for Genius

Om Genius in ICT

IT-branschen står inför en enorm kompetensbrist och en viktig del är att attrahera fler kvinnor. Endast 22% av de som arbetar inom IT i Värmland idag är kvinnor. Med satsningen Genius in ICT sätter Compare, tillsammans med CGI, Sogeti, Tieto och ÅF, fokus på jämställdhet inom branschen i Värmland. Läs mer här

Olivia Samuelsson

Communications Officer

+46 (0)73 045 51 38
olivia.samuelsson@compare.se

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss