Industristopp-appen, som utvecklas i samarbete med Sogeti, är ett system som ökar säkerheten och effektiviteten under industrins underhållsstopp genom smarta rutiner.

Det är ett webb-baserat informationssystem som presenteras via en app och som förenklar kommunikationen mellan parterna i ett underhållsarbete: industriföretaget och entreprenörerna.

En ny fas i utvecklingen har inletts tillsammans med Södra Cell i Mönsterås. Det första skarpa testet äger rum under Södra Cells underhållsstopp vecka 39-40, med upp emot 1.000 möjliga användare av tjänsten. Testet började med utbildning av administratörer i vecka 38. Industristopp-appen, som utvecklas i samarbete med Sogeti, är tillgänglig för både iPhone- och Androidtelefoner. Inom kort släpps även en version för Windows Phone 8.

”Jag tycker att tjänsten ligger rätt i tiden och det ska bli spännande att följa arbetet under stoppet och se dess utfall”, säger Thomas Håkansson, underhållschef på Södra Cell i Mönsterås.

”Redan under inledningen av testet laddades det ner 100-tals appar och nedladdningarna fortsätter vilket visar att det finns ett stort intresse och behov av Industristopp-appen vilket är mycket roligt”, säger Pernilla Nilsson och Johan Lindqvist som står bakom tjänsten.

Industristopp-systemet består av en app för smarta telefoner, ett webbgränssnitt för datorer samt ett bakomliggande serverbaserat nav. Exempel på områden som hanteras av systemet är:

  • Säkerhet med larmnummer och skyddsinformation
  • Förenklad rapportering av riskanalyser, tillbud och olyckor med kamerafunktion för dokumentation samt koppling till arbetsskadesystem
  • Nyheter och allmän information
  • Arbetsrutiner och regler för arbete på industrin
  • Stoppinformation med tidplaner och arbetsorderlistor
  • Kartor över arbetsområdet
  • Telefonlistor och kontaktinformation
  • SMS-utskick till grupper, allt från skyddsmeddelanden till lunchmatsedeln

Industristopp-systemet är utformad för enkel hantering av ordinarie personal och sparar tid och resurser genom att samla all viktig information i ett enda lättillgängligt system som möjliggör tvåvägskommunikation mellan företaget och entreprenörerna. Arbetet minimeras genom rapportering direkt i systemet och viktig information kan spridas snabbt och träffsäkert till den eller de som berörs. Industristopp-systemets mångsidighet ersätter ett flertal arbetsmoment och integrerar äldre rutiner i ett modernt, lättöverskådligt och mycket säkert arbetssätt.

Industristopp (www.industristopp.se) är en tjänst som ägs och drivs av Luckylane Produktionsbyrå. Utvecklingsarbetet görs i samarbete med Sogeti.

Sogeti
Norra Klaragatan 18
65340, Karlstad

+46 (0)8 536 820 00

http://www.sogeti.se/

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss