Vad erbjuder Compare för tjänster idag? Vad ska ”nya” Compare erbjuda för tjänster i morgon? Vad ska bli nästa stora affärsutvecklingsprojekt efter C-BIC? Detta kommer att diskuteras på fyra frukostmöten under hösten – ett nytt internt mötesforum enbart för Compare-företagen.

Nästa frukostmöte hålls fredag 19 september kl 07:30-09:00 med anmälan senast 16 september via denna länk >> 

Bakgrund och syfte med Compare-frukosten:

Efter mer än sju år avslutades projektet Compare Business Innovation Centre (C-BIC) vid halvårsskiftet. C-BIC har bidragit till att stärka IT-näringen i regionen – bland annat genom testcentret Nordic Medtest (som nu drivs vidare av Landstinget i Värmland) och samverkansgruppen SNITS (som bidragit till att stärka IT-utbildningarna vid Karlstads universitet).

”Det är så vi vill och ska jobba i Compare – att hitta goda projektidéer utifrån företagens behov, att initiera och driva projekt för att utveckla idéerna tills verksamheterna är etablerade och affärsmässigt mogna att klara sig på egen hand”, säger Göran Österman (Compare).

En av flera förutsättningar för denna framgångsrika projektverksamhet är att Compare har en bra basverksamhet med tjänster som Compare-företagen har nytta av och kan bidra till deras utveckling och tillväxt.

”Utan en bred och stark förankring bland Compare-företagen (för närvarande 105 IT-företag) skulle vi inte ha rollen som IT-branschens samlande kraft i regionen – och därmed heller inte offentlighetens förtroende att få driva projekt som de är med och finansierar”, fortsätter Göran Österman.

Att C-BIC nu avslutats innebär att Compare under höstterminen lägger mer fokus på nästa steg i utvecklingen av ”Digitala Värmland” – dels att göra de nuvarande tjänsterna mer tydliga och synliga för Compare-företagen; dels att hitta de kompetensområden som Compare ska satsa på till nästa stora projektperiod som börjar nästa år (2015).

Fakta om Compare-frukosten:

Compare-frukostar hålls varje månad enligt principerna:

Program:

  • 07:30: Frukostbuffé (till självkostnad) och mingel
  • 08:00: Interna Compare-nyheter i korthet
  • 08:15: Dagens tema (med fokus på ”nya” Compare)
  • 08:45: Öppet forum för Compare-företagen – ange vilka frågor du vill ta upp redan i din anmälan till frukostmötet
  • 09:00: Slut

Höstterminen 2014:

  • Vecka 34: Fredag 22 augusti
  • Vecka 38: Fredag 19 september
  • Vecka 42: Fredag 17 oktober
  • Vecka 47: Fredag 21 november

Compare ska bidra till Compare-företagens tillväxt i regionen – bland annat genom nätverkande för att skapa kontakter och mötesplatser för Compare-företagen. Boka därför redan nu för höstens Compare-möten – Compare-frukost; Compare-lunch; Compare-seminarium. Läs mer >>

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss