Nordic Medtest har fått en snabbare affärsmässig utveckling än väntat – och det ställer extra höga krav på en offensiv och strukturerad affärsverksamhet för att klara tillväxt med nöjda kunder. Därför får Nordic Medtest hjälp av Staffan Barrefors som operativ förändringsagent för att snabbare bygga upp sin affärsverksamhet.

Staffan Barrefors

Sedan Nordic Medtest startades – som ett treårigt utvecklingsprojekt för drygt två år sedan – har stort fokus lagts på att bygga upp teknisk kompetens och erbjudanden kring test och kvalitetssäkring av nationella tjänster inom eHälsa.
 
”Det har vi lyckats så bra med att vi nu har drygt 20 testspecialister i full verksamhet och vi gör fler och mer affärer än väntat enligt projektplanen – och det har ökat kraven på att få ordning och reda även på vår affärsverksamhet”, förklarar Peter Furster som är ansvarig för Nordic Medtest.

Tar hjälp av operativ förändringsagent
 
För att snabbare bygga upp en offensiv och strukturerad affärsverksamhet har Nordic Medtest tagit hjälp av Staffan Barrefors som operativ förändringsagent.
 
”Vår verksamhet är i mycket snabb tillväxt samtidigt som vi inom många områden bryter ny mark genom att kombinera vård- och IT-kompetens i ett öppet och oberoende testcenter – därför är det viktigt för oss att lära av andra branscher för att bygga en verksamhet som klarar en ännu snabbare tillväxt”, fortsätter Peter Furster.
 
Staffan Barrefors (som driver Silverryggen Konsult AB) har erfarenheter och kunskaper från en rad andra branscher och verksamheter som snabbväxande Nordic Medtest har stor nytta av – framför allt när det gäller att snabbt få en fungerande affärsverksamhet som successivt kan förädlas steg för steg.
 
”Vi har på mindre än ett halvår fått ordning och reda i affärsverksamheten – och det har varit nödvändigt för både egen personal och våra kunder”, konstaterar Peter Furster: ”Idag vet vi vilka affärer som är på gång och hur vi ska prioritera dessa – och det innebär att vi kan planera våra resursbehov på längre sikt än tidigare”.


Staffan Barrefors och Peter Furster

Staffan Barrefors har som senior konsult lång och bred erfarenhet som operativ förändringsagent:
 
”Det betyder i klartext att jag efter en behovsanalys inför beslutade åtgärder stegvis, direkt i den operativa verksamheten – inte via ett separat förändringsprojekt. Det gör att förändringen genomförs med förankring, lärande och engagemang. Införandet blir snabbt och ’enkelt’ samtidigt som kostnaderna minimeras”, förklarar Staffan Barrefors.

”Nordic Medtest har allt som behövs för tillväxt
 
Staffan Barrefors ser det som en förmån och privilegium att få vara med och bidra till utvecklingen av Nordic Medtest samtidigt som han själv lär sig av uppdraget:
 
”Nordic Medtest har allt som behövs för tillväxt – det finns en marknad med stora behov av de tjänster som Nordic Medtest erbjuder och det finns en organisation som är öppen för snabba förändringar och nya arbetsformer”.
 
För en operativ förändringsagent är det viktigt: ”Verkligheten utvecklas hela tiden – därför är förändringsförmågan en förutsättning för överlevnad. Och en offensiv och strukturerad affärsverksamhet är förutsättningen för att klara tillväxt med nöjda kunder”, konstaterar Staffan Barrefors.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss