För en hållbar samhällsutveckling krävs att människor och organisationer ändrar sina vardagliga beteenden. Då behövs det produkter och tjänster som stöttar denna förändring och som får fler att välja rätt, det vill säga mer hållbart. Frågan är hur och vad visar forskningen?
Om det handlar vårt andra seminarium i seminarieserien ”CTF 35” där vi lyfter fram aktuell forskning som tar sin utgångspunkt i att lösa nutida och framtida samhällsutmaningar. Vi kommer få lyssna till forskare som studerar beteendeförändringar, digitalisering och tjänsteutveckling med koppling till klimat och hälsa. Forskning som syftar till att utveckla ny kunskap om hur man kan stötta och utveckla tjänster som hjälper människor och organisationer till hållbara beteendeförändringar med fokus på hälsa och klimat och Agenda 2030.
ANMÄLAN
Seminariet är öppet för alla. Det kostar inget att delta, men anmälan krävs för att få en Zoom-länk.
PROGRAM
- Välkommen
Moderator Charlotte Bäccman, lektor i psykologi - Beteendeförändringar
Erik Wästlund, docent i psykologi - Digitaliseringens möjligheter för att främja hållbara beteenden och hälsa
Linda Bergkvist, lektor i informatik - Förpackningens roll för minskat matsvinn
Fredrik Wikström, docent i miljö- och energisystem - Så kan sopsortering och återvinning underlättas för konsumenten
Helén Williams, docent i miljö- och energisystem - Frågor, summering och avslut
FÖR VEM?
Det här seminariet vänder sig till verksamma inom näringsliv, offentlig sektor och till politiker som vill driva förändring och innovation, samt människor som vill förändra sina vanor och beteenden för en mer hållbar framtid. Seminariet hålls på svenska med möjlighet att ställa frågor på engelska.
Kontakt: Linda Fridberg, linda.fridberg@kau.se, 054-700 15 55.
TILL ORIGINALSIDAN FÖR EVENEMANGET
OM SEMINARIESERIEN
Seminarieserien ”CTF 35” pågår under hösten 2021 och avslutas i december. Datum och teman för kommande seminarier publiceras löpande på ctf.kau.se. Syftet med seminarierna är att uppmärksamma CTF:s 35 års jubileum, upplysa, inspirera och ge en insikt i aktuell forskning.