Under eventet fick deltagarna möjlighet att möta och nätverka med studenter inom datavetenskap och informatik, med målet att skapa nya former av samverkan och säkerställa att regionen fortsätter vara konkurrenskraftig på arbetsmarknaden.

– Genom evenemang som DICOND hjälper vi till att stärka kopplingen mellan företag och framtida talanger. Vårt mål är att stimulera kompetensförsörjning inom tech och se till att Värmland är rustat för framtidens digitala utmaningar, säger Marcus Olsson Ramberg, Innovation Manager på Compare.

Under dagen presenterade företag sina erfarenheter av att samarbeta med universitetet, medan studenterna fick en inblick i och direkt kontakt med det regionala näringslivet.

Karlstad University lyfte också sina möjligheter att stärka banden med näringslivet och hur samverkan kan leda till bättre förutsättningar för både studenter och företag.

– Vi är glada att närmare 70 personer deltog på eventet, och ännu fler har visat intresse för den här typen av samverkan. Compare ser fram emot att engagera sig mer i initiativ som detta för att säkra regionens framtida kompetens inom digitalisering och tech, avslutar Marcus.

Marcus Olsson Ramberg

Innovation Manager

marcus.olsson@compare.se

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Visiting and mailing address

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Find us

Info@compare.se

Contact Us

Here you will find contact information
to us who work at Compare

Take contact

follow us