Genom ett flertal aktiviteter är SNITS en katalysator för mötet mellan student och näringsliv. En unik möjlighet för studenten att skapa goda relationer med näringslivet i Värmland under studietiden. Det är också en möjlighet för företagen i SNITS att hitta sina framtida medarbetare och rekrytera de bästa talangerna.

Samverkansgruppen kring IT-utbildningarna vid Karlstads universitet består av representanter från Askås, Altran, CGI, Elvenite, Evry, iBiz Solutions, Prevas, Sogeti, Stamford, Tieto och ÅF, Compare, avdelningarna för informatik och datavetenskap på Karlstads universitet samt studentföreningen LINDA.

Snits ger mig som student möjligheten att skapa en bättre uppfattning av vad jag vill jobba med efter min utbildning. Det är en unik möjlighet att redan under studietiden knyta enormt viktiga kontakter med företag inom IT branschen. Leo Jordansson, studerar till Dataingenjör vid Karlstads universitet.

Aktiviteter för samverkan mellan student och näringsliv

 

  • Årlig SNITS-middag

IT-middagen med SNITS är läsårets kick-off där studenter och arbetsgivare träffas under avslappnade former.

  • SNITS-luncher

SNITS-luncherna ger studenterna möjlighet att ta del av det senaste inom branschen och fördjupa sig ytterligare i företagen som är med. Företagen har möjlighet att visa på aktuella branschtrender som inte ryms inom utbildningen.

  • Praktikplats och examensjobb

Under examensjobbet kommer studenterna i kontakt med andra aspekter av arbetslivet som inte hanteras under utbildning – företagskultur, olika kommunikationssätt (formella/informella) och hur det är att arbeta i ”verkligheten”. Arbetsgivaren har i sin tur möjlighet att ta hjälp av en student, genom antingen examensjobb eller praktikplats.

  • Studiebesök

Genom studiebesök hos SNITS-företagen får studenten en bättre inblick i företagens verksamheter. Studiebesöken ingår i utbildningen och genomförs i grupp. Arbetsgivaren har möjlighet att visa upp sin verksamhet samt skapa en relation med studenterna.

  • Mentorskap

Genom mentorskapet har studenten möjlighet att träffa, rådfråga och bolla tankar med någon som i nuläget arbetar på ett av SNITS-företagen. Arbetsgivaren har möjlighet att fånga upp drivna studenter och bidra till deras framtida val av arbetsgivare.

  • After school

After school är ett event där studenter och företagen får möjlighet att träffas i en avslappnad miljö efter skola och arbete för att nätverka och mingla. Syftet är att studenten ska få en inblick i hur företagen arbetar, och få möjlighet att knyta kontakter inför arbetslivet.

  • Anställning

Ett av målen med SNITS är förstås att aktiviteter ska leda till anställning. SNITS-företagen vill åt de bästa studenterna och studenterna vill åt de bästa arbetsgivarna – en kombination som gynnar Karlstads näringsliv!

Snits på Instagram

Följ Snits på Instagram så missar du inga kommande aktiviteter. Här delar även företagen i Snits med sig av sin vardag. Häng med!

FÖLJ SNITS-FÖRETAGENS VARDAG PÅ INSTAGRAM 

 

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss