Nyheter: Tillsammans tar vi tag i kompetensbristen

Visa alla
Compare 4 mars, 2022

Utbildningssatsning ger yrkesverksamma nya, digitala verktyg

Utbildningsinitiativet “Den digitala förflyttningen” ger yrkesverksamma en möjlighet att höja sin digitala kompetens. Mohammed Bitioui Mrabet lyfter värdet av praktiska kunskaper och personlig coachning, som skapat direkt nytta i hans yrkesroll.

Compare 14 februari, 2022

14 arbetsgivare deltar i ”Expedition Värmland IT”

Den 11 mars erbjuder ”Expedition Värmland IT” en ny möjlighet för digital kompetens utanför länsgränsen att möta regionala arbetsgivare. 14 företag deltar och i år påbörjas också en satsning för att rekrytera från den internationella arbetsmarknaden.

Compare 27 augusti, 2021

Nu startar digital förflyttning för det värmländska näringslivet

Nu öppnar anmälan för Compares satsning på ett digitalt kompetenslyft i det värmländska näringslivet. Kunskaperna ska både stärka den enskildes ställning på arbetsmarknaden och företagens konkurrenskraft.

Compare 21 maj, 2021

Stort intresse för satsning på digitalt kompetenslyft i värmländska företag

Drygt 70 medarbetare från ett 20-tal företag har anmält intresse att delta i Compares satsning ”Den digitala förflyttningen”. Huvudsyftet är att stärka yrkesverksammas ställning på arbetsmarknaden – och tillföra näringslivet nödvändig kompetens.

Compare 16 april, 2021

#36: Kickstarta ditt liv i det digitala Värmland

I veckans avsnitt av Be digital-podden intervjuar Lise Bergqvist & Stefan Skoglund från Compare Kristina Lindroos & Emma Balderud som driver företaget Ny i Värmland. De jobbar för att locka talanger till Värmland, inte minst inom det digitala.

Compare 18 februari, 2021

4 000 möten mellan företag och studenter på digital jobbmässa

I år klev Karlstads universitets jobbmässa Hotspot in i den digitala världen. Resultatet blev en mässa med mer fokus på rekrytering än på mingel – med över 4 000 möten mellan företag och studenter.

Compare 29 januari, 2021

Digital expedition öppnar för ny kompetens och nya livsdrömmar

Expedition Värmland IT är redo för sin andra resa. Den 12 mars kommer ett 20-tal IT-talanger att få möta arbetsgivare inom den digitala sektorn i Värmland. Det ger både möjlighet till inflöde av kompetens – och att drömmar om ett nytt liv realiseras.

Compare 15 december, 2020

Nya tjänster tillför digital spetskunskap vid Karlstads universitet

Karlstads universitet har förstärkt med fem nya tjänster inom Datavetenskap. Tjänsterna tillför digital spetskunskap inom bland annat IoT, AI och Cybersecurity.

Compare 11 november, 2020

Teknikutbildning som kan ge snabbare väg till yrkeslivet

På Karlstads Teknikcenter finns ingenjörsutbildningar utan högskolepoäng – men med stort fokus på praktiska kunskaper. "Det är en snabb väg ut ur skolan och in i arbetslivet", säger Carl Haglund, som läser informationsteknik och mjukvarudesign.

Compare 3 november, 2020

Sökes: Testpiloter som kan lyfta digitala affärsmöten

Inställda mässor och affärsmöten under Corona har satt fokus på behovet av digitala alternativ. Nu söker Compare fyra värmländska företag till ett pilotprojekt för att skapa en kunskapsbank för digitala affärsmöten.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss