”DISE är en av de främsta aktörerna på världsmarknaden för digitala skyltsystem. Vi känner oss väldigt stolta att få hjälpa ett annat Karlstadsföretag att slipa sitt internationella erbjudande och införa de senaste tekniska verktygen kring modern webbutveckling,” berättar Jonas Wahrolin, lösningsarkitekt på Redstone. DISE vände sig till Redstone för att få hjälp med gränssnitts-design. ”Vi har under våren levererat skärmbilder och ett nytt designtänk som ger bra affärsnytta och som kommer passa DISE väldigt fint.”


Snapshot från utvecklingsprocessen, här visad på en iPad.

”Redstone har levererat en design för en webb-lösning, som balanserar våra kunders varierande användarkrav mot den tekniskt avancerade serverprogramvara som utgör kärnan i vårt erbjudande. Det har hittills saknats en lösning som överbryggar teknik till slutanvändare på ett bra sätt,” säger Andreas Ekmark, VD på DISE. ”Med denna användarvänliga design ser vi att fler av DISE:s kunder enklare kan jobba med våra produkter inom digitala skyltsystem. Vi känner att vi träffat helt rätt här.”
 
”Genom att gå vidare och implementera denna lösning så väljer vi även en kostnadseffektiv väg, där vi kan erbjuda vårt gränssnitt på smartphones, surfplattor och traditionell webb,” säger Fredrik Bergström, utvecklingsansvarig på DISE. ”Vi kan koncentrera vårt interna kompetensbyggande på webb i första hand och vi ser inte att native appar blir lika prioriterat för oss nu.”

Valde att göra en mobile first-design

”Konsulter från Redstone har kravsamlat och identifierat olika kundscenarios inom ramen för uppdraget,” säger Jonas Wahrolin. ”Vi identifierade omgående ett behov av att kunna göra tjänsten funktionell via alla typer av enheter. Därför valde vi att göra en mobile-first-design. Det betyder att designen i första hand ska fungera på enheter ner till 320 pixelbredd. När man jobbar med denna ansats tvingas man prioritera och fokusera vad som är viktigt. Därefter har vi reducerat ner mängden av funktioner och data som slutanvändaren möter. Och istället exponeras information stegvis. På större enheter kan dock mer information visas.”
 
”Rent tekniskt handlar det alltså om en responsiv webbapplikation som utvecklas helt i JavaScript med HTML5”, säger Greger Olsson, lösningsarkitekt på Redstone. ”En kompakt utvecklingsmiljö togs också fram baserat på Node.js för att underlätta utvecklingen av applikationen”.
 
”DISE är sedan tidigare känt för sin användarvänlighet och möjlighet till kreativ frihet utan att för den delen göra avkall på mer tekniska funktioner. Med hjälp av Redstone har vi fått möjligheten att applicera samma tänk även på webbgränssnittet. Att Redstone tar ett avstamp i användarvänlighet och mobile first-tänk ger oss flera fördelar som jag är säker på kommer uppskattas av våra kunder världen över,” säger Tobias Ekmark, sälj- och marknadschef på DISE.

DISE erbjuder en mångsidig digital signage-mjukvara som används för intern- och externinformation, digitala menyer, på idrottsarenor och transportområden samt i reklamsammanhang och receptioner. Programvaran är skalbar och kan användas för småskaliga installationer såväl som storskaliga anläggningar med tusentals spelare. DISE är globalt etablerat som ett av de största varumärkena i branschen. Affärsidén är att utveckla den bästa digital signage-mjukvaran i världen och uppnå detta genom erfarenhet, säkerhet och kvalitet. DISE har lång erfarenhet av digital signage och har arbetat med samma koncept sedan 1989 och var då pionjär inom branschen. Förr handlade det om TV-baserade installationer, videotex och lågupplösningsgrafik. Nu har plasma-, LCD- och HD-skärmar blivit allmänt tillgängligt och kostnaden för ett digital signage-system har blivit allt mer attraktivt för fler företag.

Redstone består av ett team med webbexperter och systemarkitekter som huvudsakligen jobbar med design, utveckling, integration och verifikation.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss