Ett beslut som togs redan för drygt 2 år sedan

Även om det är först nu som Rebecca träder in i rollen som VD är det ett beslut som faktiskt togs redan för drygt 2 år sedan. I samband med det årets medarbetarsamtal. Då påbörjades också planeringen för att släppa fram Rebecca allt mer i verksamheten och på medarbetarsamtalet 2021 bestämdes färdvägen mer exakt. Och ett av målen i medarbetarsamtalet var tillträde 1 januari 2023 vilket nu också blir fallet.

”…då påbörjades också planeringen för att släppa fram Rebecca allt mer i verksamheten…”

Vem är då Rebecca Strand som nu tar över som VD? Vi har gjort en liten intervju med henne så att även du som ännu inte träffat Rebecca skall kunna få en bild av henne.

– – –

Grattis till tjänsten som VD för Nya Ekonomikopetens! Vad är det som gjort att du valt att hoppa på den här utmaningen?

– Tack! Alla som känner mig kan nog skriva under på att jag är en tävlingsmänniska och jag drivs av nya utmaningar. Att få förfrågan om att ta över är smickrande, samtidigt som det kändes som ett naturligt nästa steg för mig i företaget, konstaterar Rebecca.

”…om sanningen skall fram satte jag faktiskt målet redan som 25-åring…”

När kände du att du var en person som ville bli ledare och VD?

– Jag har alltid tyckt om att hjälpa människor runt om mig att bli bättre. Det upptäckte jag redan i tidig ålder som ungdomsledare inom friidrott. Sedan har jag under åren arbetat i olika ledande roller och med affärsutveckling. Så någonstans under tiden har tanken på en VD-roll växt fram. Och om sanningen skall fram satte jag faktiskt målet redan som 25-åring; att jag innan jag blev 35 år skulle vara VD. Nu når jag den målsättningen – med två års marginal, konstaterar Rebecca med ett leende.

Vad kan medarbetarna på Nya Ekonomikompetens se fram mot med dig som VD och ledare?

– Jag har varit Konsultchef nu sedan början av 2022 hos oss, så medarbetarna har redan en vana i att ha mig som ledare. Jag lägger stor vikt vid kommunikation och jag arbetar hårt för att mina medarbetare skall känna sig delaktiga och ha det så bra som möjligt hos oss på Nya Ekonomikompetens, berättar Rebecca.

”…lägger stor vikt vid kommunikation och jag arbetar hårt för att ina medarbetare skall känna sig delaktiga och ha det så bra som möjligt…”

– Kortsiktigt ser jag därför inte att vi ska ha några stora förändringar, utan jag leder teamet med mycket frihet under ansvar både i Karlstad såväl som i Örebro. I ett längre perspektiv, men med start redan 2023, kommer vi att bredda erbjudandet till våra medarbetare. Jag vill arbeta för långsiktiga relationer och göra denna resa tillsammans med kollegorna i Nya Ekonomikompetens. Det är viktigt, säger Rebecca.

”…att vi både vässar och fortsätter leverera kvalitets- och resultatfokuserat i nära samarbete med våra kunder…”

På vilket sätt kommer företagets kunder att märka av ditt ledarskap?

– Jag har sedan min start på Nya Ekonomikompetens i början av 2019, arbetat i nära samarbeten med kunder. Det gör att jag har god insyn i både våra kunders behov och hur vårt tjänsteerbjudande svarar mot detta. I en VD-roll kan jag se att jag får direkt användning av detta och därigenom kan vidareutveckla vårt tjänsteerbjudande på bredare front.

– Däremot betyder inte det att vi kortsiktigt kommer att förändra vår arbetsmetodik utan snarare tvärt om. Jag vill arbeta för att vi skall bli ännu vassare på just denna så att vi både förbättrar och fortsätter leverera kvalitets- och resultatfokuserat i nära samarbete med våra kunder, förtydligar Rebecca med en blick som understryker att hon verkligen menar det hon säger.

”…alltid varit den personliga utvecklingen…”

Vad är det bästa med Nya Ekonomikompetens?

– För mig har det bästa med Nya Ekonomikompetens alltid varit den personliga utvecklingsmöjligheten! Jag trivs som bäst när jag får möta företagare och bistå med kompetens i deras utveckling av verksamheter, vilket vi på Nya Ekonomikompetens har förmånen att göra. Att jag dessutom alltid har roligt tillsammans med teamet på jobbet gör vardagen ännu bättre. Jag ser verkligen fram emot resan framåt!

8 snabbsvar från Rebecca

  • Företaget skall vara inriktiat på:                Team eller Solo
  • Satsar jag så satsar jag på:                       Elit eller Motionär
  • Beslut baserar jag på:                               Fakta eller Känsla
  • Jag rekryterar med utgångspunkt i:           Kvotering eller Kompetens
  • Leder gör jag med:                                    Piska eller Morot
  • En Kick-Off skall kännas:                          Utmanande eller Kontrollerad
  • Ledighet är bäst på:                                  Sommaren eller Vintern
  • Musik skall spelas:                                    Starkt eller Svagt
[Källa: Nya Ekonomikompetens]

Stefan Ahlmark

Grundare

+46(0) - 70 359 54 00‬
stefan@nyaek.se

AB Nya Ekonomikompetens Karlstad
Tynäsgatan 10
65216, Karlstad

+ 46 (0)70-359 54 00

kontakt@nyaek.se

http://www.nyaek.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss