Sammanlagt har 30 bolag ansökt om att få pitcha inför investerarna på Nöjesfabriken den 4 maj, vilket nästan innebär en fördubbling mot föregående upplaga. Fyra av de tio bolagen i finalfältet har sitt säte i Värmland (Diri, PhysAct,Tubesprout och Zimify). En majoritet av de pitchande bolagen har dessutom en förankring till Värmlands strategi för smart specialisering, där sex har koppling till digitala hälsotjänster och tre till skoglig bioekonomin. Närvaron av isländska Flow och norska Oculaudio innebär också att A-match bidrar till att skapa ett värmländskt nätverk med internationell prägel.

Starkare samarbete

Compare är tillsammans Paper Province och DigitalWell Ventures nya samarbetspartners som har anslutit för att ge A-match en ännu starkare förankring. Dessutom har två befintliga partners, Nordea och Region Värmland, beslutat att förlänga sitt engagemang i A-match under ytterligare tre år.

– Relationen mellan investerare och entreprenörer är mycket betydelsefull för att möjliggöra satsningar på framtidens digitala tjänster, A-match är ett event som stärker denna relation. Dessutom ökar attraktionskraften för Värmland och sätter fokus på satsningar som Compare och DigitalWell Ventures gör för att stärka entreprenörskapet, säger Magnus Bårdén, Managning Director på Compare.

Ny digital tjänst för investerare

Årets A-match blir återigen ett fysiskt event – där investerare och startups kommer att mötas på Nöjesfabriken i Karlstad. En nyhet är att ett digitalt fönster kommer att hållas öppet för investerare som inte har möjlighet att vara på plats via A-match Play, en digital tjänst som ger registrerade investerare access till pitcherna från liveeventet. Det innebär så klart utökade möjligheter för investerare att ta del av A-match och ta kontakt med intressanta bolag vid en tidpunkt som passar dem.

Bolagen som får pitcha på A-match 4 maj:

Business Board, Diri Saftey Solutions, Fibu, Flow, Navari, Oculaudio, PhysAct, Taigatech, Tubesprout och Zimify. (Här kan du läsa mer om bolagen)

 

Om A-match
Bakom A-match står aktörerna Almi Värmland, Almi Invest, Nordea, Sting Bioeconomy, Karlstads universitet, Paper Province, Compare och DigitalWell Ventures. A-match är ett investerarevent i Värmland, där aktörernas syfte är att skapa ett nätverk där både regionala och nationella bolag och investerare kan mötas. Historiskt sett har en majoritet av bolagen som medverkat i A-match landat en investering efter sin medverkan.

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss