Det första testlabbet från TietoEnator är nu i drift på Compares testcenter på Sätterstrand. Labbflytten från Karlstad till Sätterstrand genomförde på ett och ett halvt dygn – och allt gick helt enligt planerna.

Noden kopplades ur och kördes ut från Karlstad till Sätterstrand under onsdag eftermiddag. Under torsdagen kopplades den in och provkördes i de nya lokalerna. Och under fredagen var den klar att börja användas av testare som arbetar på distans från Ryssland.

”Allt har fungerat helt enligt planerna vilket känns mycket bra inför de återstående flyttarna”, förklarar Ann-Charlott Bergstrand på TietoEnator som är projektledare för företagets labbflyttar. De övriga labben kommer att flyttas successivt under sommaren så att allt ska vara klart till slutet av september .

”Alla inblandade har gjort ett jättebra jobb”, fortsätter Ann-Charlott Bergstrand. Förutom de egna resurserna på TietoEnator i Karlstad har Relacom som extern leverantör svarat för den fysiska flytten av noden.

Sven Wedemalm – projektledare för etableringen av Compares testlabb – är också mycket nöjd med den lyckade flytten:

”Att en sådan här stor flytt går helt enligt planerna är ovanligt – speciellt med tanke på att det är den första noden som tas i drift i den helt nybyggda driftshallen på Sätterstrand”, säger han.

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss