Den 16 februari nästa år är det dags för Hotspot att åter bli en verklig mötesplats för företag och studenter. Vid den senaste fysiska upplagan av eventet, 2020, tog alla monterplatser slut och nästan 7 000 studenter kom för att nätverka med potentiella arbetsgivare.

– Efter ett år med digitala möten, mässor och distans till varandra så känns det fantastiskt roligt att få genomföra Hotspot-mässan på plats i februari nästa år. Jag tror det finns en stor längtan från både utställare och studenter att mötas i verkligheten och att knyta kontakten med varandra under studietiden, säger Julia Strandman, projektledare för Hotspot.


Mikael Holmgren, Compare, tillsammans med Pauline Williamsson, Atea, under 2020 års upplaga av Hotspot. Nu öppnar eventet åter för möten mellan studenter och företag i universitetets lokaler.

Årets Hotspot blev på många sätt nydanande, då Corona satte stopp för mingel i universitetets lokaler. Samtidigt skapade det digitala formatet nya möjligheter för stundeter som pluggar på distans att medverka, dessutom innebar direkta videmöten att hela mässan fick ett ännu tydligare fokus på rekrytering.

Öppnar kanal för medlemmar

Compare satsar därför även vid kommande Hotspot på att hålla ett digitalt fönster öppet på jobbmässan. Via en livestream från Compares monter på mässan erbjuds medlemsföretag att presentera sin arbetsplats för studenter som inte är på plats, men som är nyfikna på vad Karlstads techsektor kan erbjuda.

– Hotspot är ett starkt varumärke som byggts under lång tid, så vi tror och hoppas att det finns ett intresse även utanför länsgränsen. Vi behöver även öppna upp och locka fler kompetenser till Värmland då vi ser att kompetensbehovet är större än utbudet, säger Mikael Holmgren, ansvarig för kompetens- och medlemsfrågor på Compare.

Precis som föregående år är Compare också en av huvudsponsorerna till Hotspot. Det innebär att våra medlemsföretag fram till 25 oktober har en förtur till monterplatser, liksom föregående års utställare. Först till kvarn gäller!

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss