Satsningen är ett naturligt steg på vägen mot att bli en ledande aktör i framgångsrika innovationsmiljöer som fokuserar på digitaliseringens möjligheter. Förändringen genomförs på initiativ av vd Magnus Bårdén och Compares styrelse.

– Vi vill sätta mer tryck på våra nationella och internationella satsningar för att lösa komplexa samhällsutmaningar och det här är ett naturligt steg i det arbetet. Därför söker vi en ny vd som ska leda vår kärnverksamhet och tillför kapacitet för strategisk utveckling, säger Magnus Bårdén, vd för stiftelsen Compare.

Tongivande inom digital transformation

De senaste åren har Compare flyttat fram sin position som tongivande aktör inom områdena digital transformation och hälsoinnovation genom innovationssatsningar i Sverige och Europa. För att möta den utvecklingen kommer Compares nuvarande vd fortsatt satsa på nationell och internationell samverkan samtidigt som en ny vd tas in.

Magnus Bårdén lämnar vd-rollen på Compare, för att fokusera på nationell och internationell samverkan.

– Compares nationella uppkoppling är bra för Värmland och nationellt är det regionala innovationssystemet en förebild. Med den här förändringen kan Magnus driva utveckling nationellt och samtidigt belysa all den techkompetens som finns inom Värmland för att fler ska få upp ögonen för Värmland som etableringsregion, säger Fredrik Svensson, styrelseordförande för Compare.

Rekryteringsprocessen inleds inom kort och Magnus Bårdén lämnar över uppdraget som vd först när en ersättare anställts.

För mer information kontakta:
Fredrik Svensson, styrelseordförande Compare, 070-603 36 35
Magnus Bården, vd  Compare, 070-815 56 65

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss