Samtliga medlemsländer inom EU har möjlighet att nominera två bidrag till tävlingen. Syftet är att uppmärksamma framgångsrika initiativ som stöttar entreprenörskap och småföretagande på nationell, regional och lokal nivå. Genom att visa upp framgångsrika exempel kan kunskap spridas mellan medlemsländerna.

De svenska bidragen har valts ut av Tillväxtverket. Compares initiativ Be Digital tävlar i kategorin ”Förbättring av företagsmiljön och stöd till digital omställning”. Totalt finns sex olika kategorier i European Enterprise Promotion Awards.

Vinnande kombination

Enligt Mikael Holmgren, ansvarig för kompetens- och affärsutvecklingsfrågor på Compare, är det fram för allt kombinationen av personlig rådgivning och arbetet med att matcha företag och leverantörer som är Be Digitals främsta styrkor.

– Det är fantastiskt roligt att vi har blivit nominerade och ett kvitto på att vi gör intressanta satsningar som väcker ett nationellt intresse. Att Be Digital nu också lyfts fram internationell är förstås extra roligt, säger Mikael Holmgren.

Hittills har fler än 50 företag fått personlig rådgivning genom Be Digital för att påbörja sin digitala transformation. Via matchningstjänsten online finns fler än 200 leverantörer av digitala tjänster som kan hjälpa företagen vidare på deras digitala resa. Matchningstjänsten har också en funktion där förtagen kan skicka förfrågningar direkt till leverantörerna.

Digital verktygslåda

På Be Digitals webbplats finns dessutom en digital verktygslåda och annat kunskapshöjande material tillgängligt, exempelvis en digitaliseringsguide, inspirationscase, en podd och information om stöd som går att söka för att digitalisera sin verksamhet.

När samtliga länder har nominerat sina bidrag kommer en EU-jury att välja ut ett finalfält. Vinnarna koras sedan i november på en gala i Slovenien.

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss