Digitalt & på plats i Karlstad

Anmälan stängd

Anmäl dig senast den 4/12

8

dec

Compare

Om normer och fördomar – en inspirationsföreläsning med Jämställt

07.45-08.30 (07.30-09.00 i fysiska hubbar)

Om normer och fördomar – en inspirationsföreläsning med Jämställt

Varmt välkommen till en inspirationsföreläsning som varvar kunskap med humor, praktiska övningar och vardagsnära exempel på hur olika normer påverkar vårt arbete och vårt bemötande av varandra. Olika diskrimineringsgrunder tas upp och hur de ligger bakom och skapar ojämlikhet.

Vi har alla med oss olika erfarenheter och värderingar som påverkar vårt bemötande av varandra – ofta omedvetet. Jämställt vill locka fram människors vilja att förändra för att de själva känner att de utvecklas, inte för att någon annan kräver det. Till detta behövs en stor portion humor och ödmjukhet. Det handlar om att skapa inspiration och få syn på saker utanför den egna normbubblan. Vi har alla mycket att tjäna på att motverka fördomar och få syn på vilka normer som finns i vår verksamhet.

  • Hur fungerar normer och hur kopplar vi ihop detta med social hållbarhet?
  • Hur kan vi arbeta förebyggande mot diskriminering och trakasserier?
  • Hur kan vi bli medvetna om våra egna fördomar?

Svarar på detta gör David Flato och Maria Hulth, två väldigt uppskattade föreläsare och kursledare från Jämställt. De har till exempel utbildat värmländska klusters medarbetare samt ledare från deras medlemsföretag och nätverk inom normer, attraktionskraft och jämställdhet.

Delta

Du är välkommen att delta digitalt eller på plats i Karlstad, Innovation Park. Seminariet är kostnadsfritt och deltar du fysiskt bjuder vi på frukostfika. Mer information om adress och annan praktisk information får du som anmält dig via mail.

När: 8 december klockan 7.45–8.30 (7.30-9.00 vid fysiskt deltagande på Karlstad Innovation Park, med extra tid för diskussion)

Anmälan: Anmäl dig här. För fysiskt deltagande ska anmälan göras senast 4 december, för digitalt deltagande är sista anmälningsdag 7 december.

OBS! Se till att ha en laddad mobiltelefon nära till hands! Det behövs till övningar.

Detta är det tredje tillfället i en mötesserie om kompetensförsörjning, breddad rekrytering och normer, som en del av satsningen Attraktionskraft Värmland.

Varmt välkommen!

Emma Jakobsson

Process Manager

+46 (0)73 026 24 01
emma.jakobsson@compare.se

Olivia Samuelsson

Communications Officer

+46 (0)73 045 51 38
olivia.samuelsson@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss