Tingvalla isstadion Karlstad

Anmälan stängd

Anmäl dig senast den 25/4

23

apr

Compare

Compare på Yrkes-SM

10.00-16.00, Tingvalla isstadion, Karlstad

Yrkes-SM som hålls mellan den 23-25 april är en satsning för att främja intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar för att säkra kompetensförsörjningen och bygga broar mellan utbildning och näringsliv.

Yrkes-SM är ett stort och innehållsrikt tävlings- och uppvisningsarrangemang på Tingvalla Sportcenter där hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar får tävla mot varandra och visa sin yrkesskicklighet. Under Yrkes-SM ges även besökarna/elever möjlighet att praktiskt prova på en mängd yrken.

I takt med att hoten på nätet ökar, ser fler företag och organisationer över sin cybersäkerhet. Idag finns en stor efterfrågan på kompetens inom cybersäkerhet, och för att möta detta behov behöver Sverige locka fler unga talanger som ser en framtid inom detta spännande område. Under Yrkes-SM, kommer besökarna att ha möjlighet att prova på yrket i Karlstads universitets och Compares mässmonter, bland annat genom att avvärja en simulering av en cyberattack.

Mässmontern kommer att fokusera på cybersäkerhetsutbildning och på olika sätt visa hur studenter kan skaffa sig en teknisk bakgrund inom cybersäkerhet på olika utbildningsnivåer. Från yrkeshögskola till grundläggande och avancerade universitetskurser och program.

 

läs mer om Yrkes-SM här

 

Information om eventet

  • Datum och tid: 23/4 10.00-16.00, 24/4 09.00-16.00, 25/4 09.00-12.00 (Prisutdelning 15.00-16.30)
  • Plats: Tingvalla isstadion, Karlstad
  • För vem: Inriktad för yrkesstuderande. Öppet och kostnadsfritt för alla

 

Mässmontern finansieras genom Interreg Sverige-Norge projektet Cross Border Cyber Capacity, där den långsiktiga målsättningen är att bidra till ökad medvetenhet om den digitla säkerhetens betydelse bland företag och organisationer. Svenska partners i projektet är Karlstads universitet, Compare och Karlstads kommun. Läs mer om projektet: https://www.compare.se/vad-hander/cross-border-cyber-capacity/

 

 

Ingrid Ivars

Digital Transformation Manager

+46 (0)76 836 68 68
ingrid.ivars@compare.se

Besöks- och postadress

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Hitta till oss

Info@compare.se

Kontakta oss

Här hittar du kontaktuppgifter
till oss som jobbar på Compare

Ta kontakt

Följ oss