Den här satsningen är en del av Attraktionskraft Värmland, som arbetar för att stärka regionens attraktivitet och säkra framtidens kompetensförsörjning. Det treåriga projektet närmar sig sitt slut.   

Kan du summera några av projektet största framgångar hittills?

En av de största framgångarna är våra diplomeringsutbildningar i jämställdhet och inkludering. Vi har nått närmare 160 ledare inom både privata och offentliga verksamheter i Värmland, vilket har gett regionen ett betydande kompetenslyft. Studier visar att sannolikheten att medarbetare stannar kvar på arbetsplatsen ökar med 47 % när organisationer aktivt arbetar med inkludering, mångfald och jämställdhet. Vi hoppas att verksamheterna som deltagit i utbildningen bland annat upplever den typen av resultat!

Även kunskapsbanken schyst.se har varit en framgång med stort intresse för utbildningsmaterialet från både regionalt, nationellt och internationellt håll, som är anledningen till att schyst.se översatts till engelska. Vi vet att flera organisationer redan har börjat använda kunskapsbanken i sitt arbete.

Vad ser du för framtid för schyst.se och Attraktionskraft Värmlands arbete efter att projektet avslutas?

Schyst.se finns kvar när projektet är slut och uppdateras fortsatt med nytt material, som gör att den förblir en relevant källa till kunskap om inkluderande arbetsliv. När nu Schyst.se finns översatt till engelska är den tillgänglig för en bredare publik, vilket verkligen öppnar dörrar för fler användare.

Vi arbetar också för att säkra och bygga vidare på de andra resultaten vi har uppnått. Det kommer vi att prata mer om på slutkonferensen för Attraktionskraft Värmland, ”Framtidens arbetsplats,” den 9 november i Karlstad. Det blir en heldag med inspiration, panelsamtal och nätverkande kring jämställdhet och inkludering som attraktionskraft. Du hittar mer information om eventet på Region Värmlands hemsida.

Vad tar du med dig från dagarna i Bryssel som kan hjälpa Värmland att fortsätta attrahera talanger och stärka regionens konkurrenskraft?

Vi i projektgruppen har varit i Bryssel både för att inhämta ny kunskap om vad som händer inom kompetensförsörjningsområdet i Europa och för att sprida information om Attraktionskraft Värmland och Schyst.se. Vi omvärldsbevakade, nätverkade och samlade på oss lärdomar om hur andra regioner i Europa arbetar för att attrahera talanger och behålla kompetens.

Foto Anna Stålhammar Gärdin.

Attraktionskraft Värmland är en gemensam satsning där Region Värmland tillsammans med Compare, IUC Stål & Verkstad och Paper Province arbetar för att säkra framtidens kompetens.

Marie Rosenlind Nordensson

Communications & Support Functions Manager

+46 (0)73-046 22 57
marie.rosenlind@compare.se

Compare
Sommargatan 101A
65637, Karlstad

info@compare.se

Visiting and mailing address

Sommargatan 101A
656 37 Karlstad

Find us

Info@compare.se

Contact Us

Here you will find contact information
to us who work at Compare

Take contact

follow us