Compare arbetar för framtidens cybersäkerhet – deltar på invigningen av Cybercampus Sverige

Behovet av ökad cybersäkerhet växer dag för dag. Regeringen satsar nu drygt 100 miljoner kronor de kommande åren på Cybercampus Sverige, som invigdes igår på KTH.

Syftet med satsningen är att stärka både kompetensförsörjning och forskning inom cybersäkerhet. Vid invigningen deltog utbildningsministern Mats Persson och ministern för civilt försvar, Carl-Oskar Bohlin.

Planeringsarbetet för Cybercampus Sverige har letts av KTH, RISE, Försvarsmakten, Karlstads universitet, Saab, Ericsson och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB). Fler än 150 personer från lärosäten, företag och myndigheter från hela Sverige deltog i planeringsarbetet, däribland Compare.

Ingrid Ivars, Digital Transformation Manager på Compare deltog under invigningen.

– En inspirerande och angelägen dag där vi samlades för att inviga Cybercampus Sverige och diskutera vikten av att främja utbildning och forskning inom cybersäkerhet i Sverige. Det är tydligt att detta är en högt prioriterad fråga för regeringen och för vårt lands framtid, säger Ingrid.

Samverkan är avgörande för att möta föränderliga hot i den digitala världen

Under sitt tal pratade Carl-Oskar Bohlin om att Sverige är ett av världens mest digitaliserade länder, samtidigt som vi ligger efter när det gäller cybersäkerhet. Han betonade även att vikten av offentlig och privat samverkan inte nog kan understrykas för att skapa ekosystem som tillsammans arbetar för att ta ikapp säkerhetsgapet.

Ingrid Ivars håller med om att samverkan är avgörande för att integrera expertis och möta de ständigt föränderliga hoten i den digitala världen.

– Det är viktigt att kraftsamla och samarbeta mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor och våga prioritera cybersäkerhet nu, säger Ingrid. Det handlar inte bara om teknik och brandväggar, utan även om att förstå och hantera människors beteenden.

Nationell satsning möjliggör banbrytande forskning och innovation  

Cybercampus Sverige är en nationell satsning och ett samarbete mellan universitet, yrkeshögskolor, institut, myndigheter och företag över hela Sverige. Cybercampus Sverige syftar till att möjliggöra banbrytande och lättrörlig forskning, innovation och utbildning för cybersäkerhet och försvar, bortom det som är möjligt för enskilda organisationer att åstadkomma.

Satsningen ska möta behov som inte adresseras av någon av de andra aktörerna på cybersäkerhetsområdet, och resultaten ska stärka såväl samhällets motståndskraft som Sveriges konkurrenskraft.

Läs mer på: https://press.kau.se/posts/pressreleases/sveriges-nya-cybercampus-invigt


Nyheter compare

Sex personer i bild ståendes utomhus vid en banderoll som det står Unfold Värmland på.
23 maj, 2025

Så tar du del av våra aktiviteter under Unfold Värmland

Måndag 26 maj är det dags för urpremiären av Unfold Värmland! Över 45 programpunkter lyfter innovation, digital utveckling och framtidens hållbara samhälle. Stiftelsen Compare är en av medarrangörerna och bjuder in till seminarier, workshoppar och panelsamtal. 

Färgglad bild med texten Unhold Värmland
Compare 30 april, 2025

Compare på Unfold Värmland 26-28 maj – för en starkare och smartare region

Unfold Värmland 2025 är mötesplatsen för alla som vill bygga en starkare, smartare och mer hållbar framtid. Under tre dagar fylls Värmland av samtal, föreläsningar och aktiviteter med fokus på hur innovation och samverkan kan lösa några av samhällets största utmaningar.

Nyheter nätverksföretag

Kazoku IT
Revision: Vikten av att välja ett ramverk för dokumentation
20 februari, 2025 Läs artikeln
Kazoku IT
Framgångsrik systemintegration på Karlstads kommun
20 februari, 2025 Läs artikeln

Häng med bortom morgondagen

Gå med i nätverket för att bidra till att göra Värmland ännu attraktivare som region, samtidigt som du stärker din verksamhet. Tillsammans driver vi digital utveckling och innovation!

FÅ TILLGÅNG till...

  • Nätverk
  • Kunskap
  • Marknadsföring
  • Ny kompetens