Välkommen Mikael Holmgren, ansvarig för Metod och Processutveckling på Compare!

Välkommen Mikael Holmgren, ansvarig för Metod- och Processutveckling på Compare!

 

Hej Mikael, vem är du?
Jag är en person som befinner sig mitt i livet. Född och uppvuxen i Eskilstuna, men har därefter prövat boende både på västkusten i Göteborg för studier och på östkusten i Stockholm för mitt första jobb. 2006 gick flytten till Karlstad tillsammans med min fru Eva och våra barn, för att få en enklare vardag med närhet till arbete och friluftsliv. Numer är barnaskaran utspridd på låg, mellan och högstadiet. Jag är IT och teknikintresserad ur ett användarperspektiv så jag prövar gärna nya digitala innovationer. Att hålla koll på saker som larm, bil och husets uppvärmningssystem i mobilen känns alltmer som en självklarhet. Trots mitt egna ursprung i Sörmland så har egen släktforskning visat att jag har förfäder som bott och verkat i Karlstad och på bruken i Forshaga vid förra sekelskiftet. Men att kalla sig värmlänning kräver förmodligen mer än så.

Vad har du gjort tidigare?
Jag kommer från konsultbranschen där jag arbetat i snart 20 år. Under drygt 10 år har jag varit verksam i Karlstad på IT tjänsteföretaget EVRY med fokus på affärssystem och kringliggande system som integreras tex via web och e-handelslösningar. På EVRY har jag haft olika roller, jag har bland annat jobbat med verksamhetsutveckling, kundrelationer och som konsultchef.

Tidigare arbetade jag i Stockholm på affärssystemsföretaget IFS som systemutvecklare och applikationskonsult med områden som beslutsstöd (BI) och kundvårdssystem (CRM).

Vad kommer du att arbeta med på Compare?
Jag kommer att vara ansvarig för metod och processutveckling inom Compare. Det handlar om att etablera metoder och processer för att stödja innovation och digitalisering av tjänster och produkter. Det gäller hela processen från idé till affär. Initialt kommer jag att jobba i projektet DigitalWell som startar med kick off på Karlstad Innovation Park den 22 februari.

Vad ser du främst fram emot i arbetet på Compare?
Jag ser såklart fram emot att träffa alla intressentföretag och samarbetspartners i regionen och nationellt. Det är en spännande miljö på Karlstad Innovation Park, med entreprenörsanda och närheten till universitet. Det som lockar är kontakten med olika kompetenser och erfarenheter hos alla inblandade parter, inom akademin, det offentliga och det privata näringslivet. Compare är också ute på en spännande resa där digitaliseringen genomsyrar allt vi tänker och gör. Den resan vill jag gärna vara med på.

Vad gör du när du inte jobbar?
När jag inte jobbar så är jag oftast involverad i någon av mina barns aktiviteter, eller har något projekt i huset. Att montera hyllor eller sätta upp gardinstänger är lagom utmaning för mig. Motion i olika former efter årstid. Efter flytten till Karlstad så har båtliv blivit en del av sommarens höjdpunkter och på vintern åker vi gärna till fjällen. Ett av de bästa reseminnena är när vi för några år sedan åkte med familjen på en båtluff i den grekiska ö-världen.

Hur når man dig?
Jag nås på telefonnummer 070-354 76 61 eller på mail mikael.holmgren@compare.se , LinkedIn eller Facebook. Kom gärna på besök uppe på Karlstad Innovation Park så bjuder jag på en kopp kaffe.

Relaterat innehåll