Sveriges största nätverk för IT-kvinnor byter namn – och ber dig lyfta fram en kollega

Det externa nätverket winIT (Women Inspiration Network IT) ökar sitt fokus på att synliggöra Sveriges IT-kvinnor genom att byta namn till #addher. Ett namnval som inte bara är ett namn, utan också en konkret uppmaning i den fortfarande mansdominerade IT-branschen.

”Det finns inga kvinnor i IT-branschen...” eller ”De har inte tillräcklig expertis för att...”. Vi hävdar bestämt motsatsen och tror på konkreta handlingar för att bemöta denna typ av osanningar. Vi vet att en bra balans mellan andelen kvinnor och män inom vår verksamhet är a och o. Genom åren har vi satsat hårt på konkreta kvinnoinriktade initiativ.

Sedan 2010 har Sogeti bedrivit det externa nätverket winIT, med målet att få våra fantastiska IT-kvinnor att ta plats, i alla roller, och attrahera fler kvinnor till vår bransch. Nätverket har vuxit lavinartat och är sedan några år tillbaka Sveriges största nätverk för kvinnor i IT-branschen, med över 3500 medlemmar på 14 orter*. Nu tas winIT till nästa nivå och detta synliggör vi genom att byta namn. Vi går från inspiration till ett tydligare fokus på handling.

winIT goes #addher
Genom att byta namn till #addher uppmuntrar vi alla – såväl våra egna medlemmar som branschvänner – att synliggöra sina kvinnliga kollegor med hashtaggen #addher i sociala medier. Vi samlar dem väl synliga för den som behöver tips på duktiga kvinnor till sitt event, projekt eller nätverk – eller kanske sin styrelse och ledningsgrupp.

– Det går en kvinna på fem män i IT-branschen, ändå syns inte de kvinnor som faktiskt finns eller är på väg in i branschen. Det vill vi ändra på. Därför går vi nu in i nästa fas och för att nå våra mål fokuserar vi ännu mer på att göra våra IT-kvinnor synliga för alla. Här kan alla hjälpa till, säger Therese Sinter, som är nationell driver för nätverket #addher, tidigare winIT. 

Åsa Maspers, lokal #addher-driver i Karlstad kommenterar:

– Vårt nätverk fyller uppenbarligen en viktig funktion. Vi fortsätter att träffas IT-kvinnor emellan då våra event ständigt drar många deltagare och växer stadigt. #addher är ett stort nätverk för alla IT-kvinnor och ger dessutom dem som är på väg in i branschen en dörr till de företag och organisationer som är representerade. Vid alla kommande träffar kommer vi att ägna en del av tiden åt att synliggöra branschens kvinnor i sociala media.

Så blir du medlem
Den som vill bli medlem och delta vid kommande lokala #addher-event söker upp nätverkets members only-grupper på Facebook. Namnstandard: #addher plus den lokala ortens namn.

* #addher är verksamt på 14 svenska orter; Borlänge, Gävle, Göteborg, Jönköping, Karlstad, Linköping, Luleå, Skåne (Helsingborg/Malmö), Skövde, Stockholm, Sundsvall, Umeå, Uppsala och Örebro.

Gå med i #addher Karlstad via vår members only-grupp på Facebook eller genom att kontakta Åsa Maspers. 

För mer information kontakta:
Åsa Maspers, #addher-driver samt teamchef, Sogeti Karlstad
Tel: 076-102 73 00
E-post: asa.maspers@sogeti.se 

Therese Sinter, nationell #addher-driver/global kommunikationsdirektör, Sogeti
Tel: 070-361 46 21
E-post: therese.sinter@sogeti.com   

Om #addher Sverige
#addher (tidigare känt som winIT) är ett nätverk för IT-kvinnor som drivs av Sogeti med målet att öka andelen kvinnor i alla roller inom IT-branschen och göra dem mer synliga. Nätverket strävar efter att inspirera och engagera våra medlemmar, bidra med värdefull kompetens och kraftfulla verktyg. Externt synliggör vi IT-kvinnor genom att använda hashtaggen #addher och på detta sätt gör vi dem tillgängliga för en större publik. #addher är Sveriges största nätverk för IT-kvinnor med 3500 medlemmar på 14 orter. Det ständigt växande nätverket är verksamt i Sverige, Danmark och Nederländerna. För mer information besök: www.sogeti.se/addher

Om Sogeti Sverige AB
Sogeti levererar högkvalitativa IT-konsulttjänster på den lokala marknaden. I vår heltäckande tjänsteportfölj ryms IT-styrningstjänster, IT-specialisttjänster, utvecklings-, integrations- och migeringsprojekt, testning, cyber security-tjänster, systemförvaltning samt Rightshore-tjänster. Sogeti har cirka 20 000 medarbetare i 15 länder. Av dessa arbetar cirka 1 150 konsulter vid företagets 21 svenska kontor. Mer information finns på www.sogeti.se.

Relaterat innehåll