Sommarens idéer klara för Digitalisera mera

Designa personliga CV:n genom en webbshop, hyra en personlig kock via en hemsida eller göra mer hälsosamma val genom ett digitalt redskap. Detta är några av de idéer som kommer få möjligheten att utvecklas under fyra veckor i sommar genom projektet Digitalisera mera. 

I sommar erbjuds tio unga entreprenörer möjligheten att under fyra veckor arbeta med sina digitala idéer. Det var ett gäng nervösa men taggade entreprenörer som förra veckan pitchade sina idéer inför en extern jury på Innovation Park. Nu är de sju idéerna klara. 

- Det var en otrolig bredd på bidragen och många höll en hög nivå. Deltagarna visar på att det finns starka idéer och viljor värda att satsa på i Värmland, säger Erica Hallin, Elvenite, som medverkade i juryn. 

Med hjälp från personliga mentorer och kunnigt branschfolk ska Digitalisera Mera ta tidiga idéer snabbare ut på marknaden. Under de fyra veckorna får deltagarna både verktygen, arbetsplatsen och mentorerna som ska ta dem framåt. För att deltagarna ska kunna satsa helhjärtat  får de dessutom ersättning motsvarande CSN. Drivhuset står bakom projektet och samarbetar med Compare Karlstad.

- Det känns bra att samarbeta med Compare i det här, deras IT-kluster blir otroligt värdefullt för våra entreprenörer. Samtidigt hoppas vi att det finns ett värde för IT-företagen att få en inblick i framtidens digitala lösningar, säger Kalle Silvemark, projektledare Digitalisera mera. 

För att utse årets startfält hade en extern jury utsetts. Juryn bestod av:

Leila Andersson, Stiftelsen Inova i Wermland
Magnus Bårdén, Compare
Erica Hallin, Elvenite AB
Johan Östling, Kreativ mångsysslare
Malin Setterqvist, Vision Värmland
Patrick Standfast, Karlstad Innovation Park Ek. förening
Christian Paulson, Noboxsolutions

Tillsammans utsåg de sju idéer som nu får chansen att jobba med sina idéer på heltid i sommar. Här är sommarens entreprenörer:

Anton Höj
John Bratt
Joel Jonsson
Alexander Kinde och Tobias Hässkvist
Daniela Melin
Felicia Provender
Zakarias Andersson-Frisck

Projektet startar den 13 juni. Läs mer om deltagarna och projektet på www.digitaliseramera.nu

Är du ett ICT-företag i Compare och vill delta i projektet genom att stötta någon av idéerna?
Kontakta hanna.grevillius@compare.se

Relaterat innehåll