Rivstart för Ung Digital Idé 2017

104 företag har hittills registrerats i projektet Ung Digital Idé. Och projektet har verkligen haft en rivstart under årets första månader där våra affärsutvecklare och digitala rådgivare träffat inte mindre än 550 personer i olika inspirationsaktiviteter och workshops med 37 startade företag i Värmland.

Det var i oktober förra året som Compare tog över projektet Ung idé Värmland och bytte namn och inriktning till Ung Digital Idé. Sedan dess har vi anställt affärsutvecklare och digitala rådgivare som genom olika workshops, inspirationsaktiviteter och coachningar hjälper unga runt om i Värmland att starta företag och få dem att använda digitala lösningar för ökad konkurrenskraft. 

- Vi vill vara med och göra skillnad genom att få fler unga att lyfta blicken och se vad framtidens företag är. Oavsett om det handlar om att starta företag eller skaffa sig en anställning vill vi få fler unga att tro på sig själva och sina idéer och se ICT som en framtida yrkesmöjlighet, säger Elina Svensson, projektledare Ung Digital

Samarbete mellan 11 kommuner i Värmland
Ung Digital Idé är ett samarbete mellan elva kommuner i Värmland. Och affärsutvecklare och digitala rådgivare från projektet finns på plats varje vecka i Karlstad, Hammarö, Grums, Kil, Arvika, Eda, Årjäng, Filipstad, Forshaga, Munkfors och Torsby. 

- I Arvika är Ung Digital Idé en viktig del för nyföretagandet och det är jätteroligt att kunna erbjuda en ny typ av starta-eget-aktiviteter här. Jag har själv deltagit på flera och de känns verkligen ungt och rätt, säger Eva Aasum, näringslivsutvecklare, Arvika.

Flera aktiviteter i Värmland i vår
Projketet pågår fram till sista september 2017 och under våren kommer vi ha fullt fokus på olika typer av aktiviteter runt om i länet för att få så många som möjligt att komma vidare med sina idéer och utveckla sina företag under projekttiden. Men vi har redan nu börjat fundera på vad som händer efter projekttidens slut.

- Många av de aktiviteter vi har påbörjat kommer troligtvis ge som mest effekt på längre sikt och detta är såklart något vi vill följa upp, avslutar Elina.

Håll utkik i kalendern efter spännande events i vår, det dyker upp nya hela tiden!

Ung digital idé som drivs av Compare och finansieras av 11 värmländska kommuner, Region Värmland och Tillväxtverket. 

Relaterat innehåll