Mikael Larsson: "Under min praktik på Compare har jag skapat många bra kontakter med näringslivet"

Mikael Larsson, student på Medie- och kommunikationsvetenskap vid Karlstads universitet, har varit hos oss på Compare som praktikant i tio veckor. Nu är hans praktikperiod slut och vi är nyfikna på hur han upplevt tiden hos oss. 

Vad har du fått göra?

Jag har haft ett väldigt varierande jobb under mina 10 veckor. Min huvudsakliga roll har varit assisterande kommunikatör där jag skrivit och publicerat artiklar, uppdaterat webben med olika innehåll och ordnat inför seminarier för att välja ut några av mina uppgifter. Förutom kommunikatörsarbetet har jag har även varit inblandad och hjälp till i Compares projekt på olika sätt.

Vad är den största lärdomen?

Kanske inte den största men en av lärdomarna är att jag blivit bättre på att prioritera uppgifter, som kommunikatör har man flera uppgifter i luften samtidigt och då är det viktigt att kunna avväga vilka som behöver prioriteras.

På vilket sätt har du haft nytta av din praktik?

Det finns så många saker som jag kommer ta med mig efter den här praktiken. En viktig sak som jag fått med mig är att jag faktiskt börjat skapa ett nätverk av kontakter till arbetslivet. Jag har även utvecklat mina befintliga kunskaper i skrift och grafisk form som min utbildning inriktar sig inom.

Vad har varit roligast?

Det roligaste med praktiken på Compare har ändå varit att bli involverad och en del av projekten. Det har varit en otroligt spännande process att samverka tillsammans med näringslivet och offentlig sektor i projektet 4xdesign. Sen har jag haft väldigt tur med att de personer som jag jobbat med, vi har haft väldigt roligt ihop och jag tror inte att min kontakt med Compare är slut bara för att min praktiktid är över.

Relaterat innehåll