Maria Hollander ny vd på The Paper Province

Maria Hollander efterträder Mats Williams som vd på The Paper Province. Maria, som tidigare arbetat som avdelningschef på Tieto och drivit egna företag, tillträder tjänsten 15 augusti.

"Det känns naturligtvis jättespännande att få leda en organisation som betyder så mycket för pappers- och massaindustrin och regionen. Jag hoppas kunna bidra till att The Paper Province fortsätter att vara en positiv kraft för utveckling och tillväxt", säger Maria Hollander.

Maria Hollander är 46 år och född och uppvuxen i Karlstadstrakten. Mellan 1995 och 2010 arbetade hon på Ericsson och Tieto, varav tio år som avdelningschef. Hon har även drivit ett par egna företag. Det senaste året har hon fördjupat sina kunskaper i företagsekonomi på Karlstads universitet.

"Maria är en erkänt duktiga ledare med hög social förmåga och ett stort regionalt engagemang. Att hon dessutom har egna erfarenheter som småföretagare är en fördel. Det finns en stor potential bland våra små och medelstora medlemsföretag. Därför är vi väldigt glada över att kunna välkomna Maria till The Paper Province", säger Per Bjurbom, ordförande för The Paper Province.

Marias tillträder tjänsten som vd för The Paper Province den 15 augusti.

"Nu ser jag fram emot att få träffa mina nya kollegor och lära mig mer om pappers- och massaindustrin. Vårt arbete utgår från medlemsföretagens behov och utmaningar. Jag är övertygad om att vi med gemensamma krafter kommer att stärka pappers- och massaindustrin i Värmland med omnejd", säger Maria Hollander.

Relaterat innehåll