Hotspot – en av Sveriges största jobbmässor för studenter

På onsdag (19 februari) arrangeras den 17:e upplagan av Hotspot på Karlstads universitet. Hotspot arrangeras av studenter för studenter.


 
95 företag och kommuner kommer för att träffa studenter på universitet. Samtliga utställare erbjuder antingen anställning, ex-jobb, praktikplats eller sommarjobb. Hotspot är en del av det arbete Karlstads universitet bedriver för att studenter ska få chansen att träffa framtida arbetsgivare redan under studietiden.
 
Oskar Linderoth, som vanligtvis studerar IT, Projektledning och Affärssystem, är projektledare för Hotspot 2014. Tillsammans med Oskar arbetar en projektgrupp som består av 21 studenter med olika ansvarsområden.
 
"Hotspot är en grym chans för att få praktisk erfarenhet av det du är intresserad av samtidigt som du studerar", säger projektledaren Oskar Linderoth.
 
En annan grupp studenter har arbetat med att vidareutveckla den webbkatalog som skapades för mässan förra året. Tidigare fanns det en katalog i pappersformat. För att bli mer lättillgänglig och bättre ur ett miljöperspektiv har den nu digitaliserats. Webbkatalogen innehåller information om alla utställare och används framförallt för att studenterna ska hitta de företag de är intresserade av.

Relaterat innehåll