Dags för The Hour of Code denna vecka

Den här veckan (8-14 december) är det dags för The Hour of Code - en global satsning som ska väcka skolelevers intresse för programmering.

Tre Compare-företag (Elvenite, Midroc Automation och EVRY) bidrar med stöd till skolor i Värmland. Syftet är att få fler skolbarn och lärare att lära sig mer om programmering på ett enkelt och lättsamt sätt under en timme - The Hour of Code - någon gång under vecka 50 (8-14 december).

På onsdag (10 december) bjuder TIME-eleverna på Älvkullegymnasiet i Karlstad in till ett The Hour of Code-event med spel och programmering för elever i årskurs 4-8. Läs mer >>

En möjlighet för alla skolbarn och lärare

The Hour of Code är en del av det internationella arrangemanget Computer Science Education Week som hålls under en vecka i december världen över - i år vecka 50 (8-14 december). Skolor och företag inbjuds att delta i The Hour of Code som är en av historiens största utbildningssatsningar med målet att nå 100 miljoner elever globalt.

"Vi vill bidra till att alla skolbarn i Värmland - från förskola till gymnasium - ska kunna erbjudas möjligheten att få denna introduktion till programmering", säger Johan Gotting - VD på Compare-företaget Elvenite som är initiativtagare till lanseringen av The Hour of Code i Värmland.

"Dagens skolelever är morgondagens medarbetare - därför vill vi gärna bidra till att väcka elevernas intresse för programmering och datavetenskap", säger Stefan Andersson - avdelningschef på Midroc Automation.

"Vi vill gärna erbjuda lärarna hjälp och stöd för hur de kan integrera IT och datorkunskap i undervisningen - därför vill vi bidra till att öka lärarnas förståelse för programmering som ett verktyg i undervisningen", säger Anders Eriksson - chef för EVRY i Karlstad.

"Alla kan lära sig att programmera"

"Köp inte bara ett tv-spel – gör ett. Ladda inte bara ner den senaste appen –  utveckla den. Spela inte bara på din mobiltelefon – programmera den", uppmanar The Hour of Code och hävdar att alla kan lära sig att programmera.

Till skolorna och lärarnas stöd finns stöd och hjälp med filmer, övningsexempel och handledningar (en hel del på svenska) - allt för att göra det så lätt och roligt som möjligt för både lärare och elever.

Bakom The Hour of Code står en stark global rörelse med sponsorer och beskyddare som vill öka intresset för datavetenskap och programmering hos barn och unga vuxna i hela världen. Läs mer >>

How to run a hour of code:

Relaterat innehåll