Compare-företag mentorer åt digitala startups

Entreprenörerna i Digitalisera mera fick vid första träffen börja jobba med Model Business Canvas som är ett verktyg för att se företaget ur olika perspektiv. 

I dag drog Digitalisera mera i gång med sex innovativa, digitala idéer i spetsen. Compare-företagen vill självklart se fler växande företag i regionen och därför är några av dem med som mentorer åt entreprenörerna. 

Med hjälp från värdföretag från Compares IT-kluster och kunnigt branschfolk ska Digitalisera Mera ta tidiga idéer snabbare ut på marknaden. Avient, Altran, Midpoint, Cerpus och Bam54 är alla Compare-företag och kommer stötta entreprenörerna i jobbet med att förverkliga sina digitala idéer.

Värdefullt utbyte
Entreprenören Felicia Provender har redan haft ett första möte hos Midpoint med Fredrik Månsson, VD. 

"Det var skönt att få bolla frågor med någon som är insatt i den tekniska biten. Han gav bra synpunkter på hur jag ska tänka kring allt från insamlingsprocessen till funktioner och design av hemsida", säger hon. 

Alexander Kinde och Tobias Hasskvist har en idé som än så länge är hemlig men som involverar planer på att skapa en internationell e-handel. Även de har haft ett första möte med sitt värdföretag Bam54 då de diskuterade kring deras affärsidé och deras visioner. Jonas Dahlgren, Bam54, tycker att entreprenörernas idé är suverän.  

"Jag är förvånad över att ingen annan har tänkt på idén för den är mycket intressant och utmanar branschen. Jag kommer hjälpa dem med feedback på deras varumärke, tips på vad de bör tänkta på i affärsplanen och vilken strategi de bör ha i sin marknadsföring. Jag ser fram emot att vara behjälplig", säger han.

Från idé till företag
Entreprenörerna kommer jobba med att utveckla sina digitala idéer under fyra veckor i juni. Digitalisera Mera utgår från Drivhusets LOOPA-utbildning och under Digitalisera Mera kommer deltagarna få verktyg de behöver för att testa sina idéer mot tilltänkta användare. De flesta entreprenörerna befinner sig nu i idéstadiet. 

"Vi fokuserar mycket på att utveckla och testa affärsidén, pitcha sig och hitta sin tilltänka kund. Tanken är att studenterna snabbare ska kunna ta steget till att starta företag efter kursen", säger Martin Hamilton, Drivhuset. 

Läs mer om alla värdföretg här. 

Läs mer om projektet Digitalisera mera här. 

Text och foto: Hanna Grevillius

Relaterat innehåll