Rykten och myter i sociala medier

Datum: 
tis, 2017-10-31 12:00
Länsstyrelsen Värmland bjuder in till en kostnadsfri lunchföreläsning med frilansjournalisten Jack Werner. I sin föreläsning tar Jack Werner upp problematiken om hur vi låter oss desinformeras utan att ifrågasätta trovärdigheten av informationen vi matas med i sociala medier.

Handen på hjärtat – är du källkritisk? Tillhör du dem som ställer dig frågan: vem har skrivit detta och varför? Tänker du i dessa banor när du själv kommunicerar via sociala medier? Skadeverkningar kan bli 
påfallande för enskilda, företag och för samhället i stort om felaktig information sprids och får fäste.
Statens medieråd skriver på sin sajt att "den stora utmaningen i dagens medielandskap är inte att hitta information, utan att hitta information som är tillförlitlig och korrekt". Mediekonsumenten måste lära sig att bedöma om informationen är korrekt genom kritiskt tänkande och genom att använda sig av flera källor.

Låter ämnet intressant? Anmäl dig till Jack Werners föreläsning och få tips och svar på hur du kan öppna ditt mediesinne och tänka kritiskt.
  

Jack Werner – är en svensk frilansjournalist, bloggare och debattör. Mellan 2013 och 2015 var han sociala medier-redaktör på gratis-tidningen Metro, med ansvar för den granskande avdelningen "Viral-granskaren". Han medverkade tidigare regelbundet som krönikör i tidningen Internetworld och numera i radioprogrammet Medierna. 2014 mottog Werner, tillsammans med Linnéa Jonjons och Åsa Larsson, Stora journalistpriset i kategorin "Årets förnyare" samt priset "Årets folkbildare". Jack Werner föreläser om källkritik på sociala medier, och om felaktigheter på internet och hur vi kan motarbeta eller bemöta dem.

Datum: tisdag 31 oktober 2017
Tid: Klockan 12.00-14.00
Plats: Elite Stadshotellet, Karlstad
Lokal: Franska salen
Kostnad: Kostnadsfritt
Anmälan: Senast 27 oktober via länken nedan.

Anmäl dig här

Ladda ner inbjudan som pdf