Frukostföreläsning - Tjejer kodar

Datum: 
fre, 2018-04-20 07:30

Genom projektet Genius in ICT sätter vi fokus på jämställheten i branschen. Under våren bjuder vi in till tre frukostläsningar på temat - Hur kan vi bli attraktivare arbetsgivare för en bredare målgrupp? Kom och ät frukost, ta del av spännande kunskap och nya perspektiv på tillväxt, ledarskap och hur vi attraherar de bästa talangerna till branschen.  

Tjejer kodar har genom sina event med programeringsresor till Barcelona och Berlin lockat tusentals tjejer att intressera sig för kodning. Genom företaget Tecnico har dem också en bootcamp för programmerare som lockar mer än 80% tjejer. De har lyckats med det som många av oss som vill se en större variation i branschen, misslyckas med. Hanna kommer och berättar hur vi kan bli bättre på att kommunicera för att fler ska intressera sig för IT-näringen.

Välkommen att anmäla dig nedan!

När: 20 apr kl. 7:30 – 9:00
Frukost mellan 7:30 – 8:00
Plats: Tieto, Tullhusgatan 1A
För vem: Compare-företagens medarbetare

Anmälan

Anmäl dig här

Projektet Genius in ICT är ett projekt som syftar till att öka rekryteringsunderlaget i branschen, genom att arbeta med företagens attraktionskraft och testa nya koncept och metoder ska vi attrahera en bredare målgrupp att söka sig till branschen. Under projektet kommer vi bl a genomföra kodningsevent med tjejer kodar och en praktikvecka för åk 8 samt frukostföreläsningar för branschen. I höst kommer en större konferens om hur vi kan rekrytera mer genius. 

Relaterat innehåll