Frukostföreläsning - It’s a man’s world

Datum: 
fre, 2018-02-23 07:30

 

Genom projektet Genius in ICT sätter vi fokus på jämställdheten i branschen. Under våren bjuder vi in till tre frukostläsningar på temat. Hur kan vi bli attraktivare arbetsgivare för en bredare målgrupp? Kom och ät frukost, ta del av spännande kunskap och nya perspektiv på tillväxt, ledarskap och hur vi attraherar de bästa talangerna till branschen.  

Först ut är Kristofer Brüngel, Region Värmland, med utgångspunkt i deras satsning En riktig man.

Norm är ett tråkigt och lite krångligt ord. Normen är det förväntade eller normala och det som inte passar in tvingas jobba i motvind. Hur blir det när vi använder jämställdhet som en murbräcka och försöker trycka in människor i branscher som inte är mogna? Med utgångspunkt i Region Värmlands satsning En riktig man tittar vi tillsammans med Kristofer Brüngel närmare på normer, manlighet och att vända på perspektiven.  

Välkommen att anmäla dig nedan!

När: 23 feb kl. 7:30 – 9:00
Frukost mellan 7:30 – 8:00
Plats: Sogeti på Karolinen
För vem: Compare-företagens medarbetare

Anmälan

Anmäl dig här

Kommande föreläsningar

20 april: Frukostföreläsning - Tjejer kodar 

15 juni: Frukostföreläsning - Game Intelligence 

Projektet Genius in ICT är ett projekt som syftar till att öka rekryteringsunderlaget i branschen, genom att arbeta med företagens attraktionskraft och testa nya koncept och metoder ska vi attrahera en bredare målgrupp att söka sig till branschen. Under projektet kommer vi bl a genomföra kodningsevent med tjejer kodar och en praktikvecka för åk 8 samt frukostföreläsningar för branschen. I höst kommer en större konferens om hur vi kan rekrytera mer genius. 

Relaterat innehåll