Prisbelönt teknikprojekt vill öka återvinningen i textilbranschen

I fredags tog forskningskoncernen Swerea och it-konsultföretaget LearningWell emot Guldtaggen för Nordens bästa rfid-projekt. Syftet med det Vinnova-finansierade projektet är att underlätta spårning och återvinning av kläder och hemtextil.

Varje år konsumerar vi svenskar omkring 12,5 kg kläder och hemtextil. Av det samlas endast 2,4 kg in medan resten läggs i soporna och förbränns. Med hjälp av ny teknik kan sorteringen av insamlad textil i hög grad effektiviseras vilket innebär att förutsättningarna för högkvalitativ materialåtervinning väsentligen ökar.

Helt ny VR-upplevelse från EVRY hjälper Länsförsäkringar Skåne att förebygga skador

EVRY, ett av Nordens största IT-tjänsteföretag, har tillsammans med Länsförsäkringar Skånes innovationsbolag Lfant AB utvecklat en Virtual Reality-app för att förebygga vattenskador. Pilotprojektet är ett första steg in i VR-världen för försäkringsbolaget. Samarbetet öppnar dörren för nya innovativa tillämpningar inom till exempel brand- och bilförsäkringar. För EVRY är projektet en viktig del av en strategisk satsning på X-Reality-teknik.

Lexicon lanserar Blended Training - Live Webinar

I veckan lanserade Lexicon Blended - Training Live Webinar . En utbildningsformen som vänder sig till personer i IT-branschen som behöver certifiering inom något område och som på ett enkelt och smidigt sätt vill fräscha upp sina kunskaper inför testet.