Svenska Golfförbundet väljer EVRY för införande av ny mobil tävlingsapplikation

EVRY One, den del av EVRY som riktar sig mot små och medelstora företag, har tecknat ett nytt avtal med Svenska Golfförbundet som avser utveckling, drift och underhåll av en ny mobil app för digital score- och resultatföring vid golftävlingar för samtliga svenska golfklubbar. Avtalet som löper till och med år 2018 innebär att ett långvarigt samarbete nu utvecklas ytterligare.

Den nya applikationen, som byggs in i EVRYs befintliga mobilapp OnTag Scorekort och kopplas samman med SGF:s tävlingssystem "Nya GIT Tävling", förväntas effektivisera och förenkla tävlingsverksamheten i golfsverige. Lösningen minimerar golfklubbens administration och pappersarbete samtidigt som den ger en snabbare scoreföring och möjlighet för spelarna att följa en tävling live i samma mobil som de registrerar resultaten. För tävlingsledarna innebär den en minskad arbetsbelastning och att fler tävlingar kan följas live i klubbhuset och på nätet.

"Svenska Golfförbundets mål är att digitalisera hela kedjan från anmälan och betalning till lottning och möjlighet för spelarna att föra digitala scorekort. Det ger sammantaget en bättre upplevelse och nya möjligheter för alla inblandade. Vi känner EVRY som en viktig leverantör till Golfförbundet i över 20 års tid och vet att de har en gedigen kunskap om både golf och IT. De är också välkända bland klubbarna och åtnjuter ett stort förtroende. För oss är det avgörande att ha stabila och kompetenta leverantörer vilket EVRY är ett mycket gott exempel på", säger Eva Bergström, chef för Golfens IT-System, Svenska Golfförbundet. 

"Med tanke på att EVRY under lång tid haft ett nära samarbete med Svenska Golfförbundet är det naturligtvis glädjande och en framgång när de nu tar sitt arbete med digitalisering och mobilitet vidare tillsammans med oss. EVRY ser nu fram emot att bidra med en lösning som gör golfandet både enklare och roligare", säger Niclas Ekblad, Sverigechef EVRY.

"Att SGF nu inför digital scoreföring i tävlingsverksamhet och blir tillgängligt för alla svenska golfklubbar är helt nytt och en unik händelse. Med cirka 450 golfklubbar och 450 000 registrerade golfare är det förstås också en fjäder i hatten att vi nu fått förtroendet att tillhandahålla en modern lösning som kommer att användas av väldigt många", säger Daniel Renemark, vd, EVRY One Halmstad AB.

Den nya applikationen kommer på utvalda klubbar att införas under nuvarande golfsäsong.

Relaterat innehåll