Prevas: ny ledning i Norge

Christian Torp har utnämnts till VD för Prevas AS Norway och regionchef för Norge, från den 1 november 2015. Christian har mer än 20 års erfarenhet från industrisektorn och ansvarade tidigare i sin befattning hos ISS Facility Management AS för Telenor Real Estate Facility Management. 

– Christians gedigna industribakgrund, med erfarenhet av försäljning, produktion samt energi- och resursförvaltning, är idealisk för att uppnå vårt mål att bli ett ledande teknikföretag även i Norge, med fokus på produktutveckling, industriell IT och automation, säger K-G Ramström, CEO för Prevas. 

– Christians huvuduppgift blir att expandera verksamheten genom att ta fasta på de möjligheter digitalisering och automatisering erbjuder för att bistå våra kunder att bli mer produktiva och konkurrenskraftiga, fortsätter K-G Ramström.

Prevas AS Norway, ett dotterbolag till Prevas AB, har för närvarande 35 medarbetare. En hängiven grupp innovativa och professionella ingenjörer som skapar lösningar för kunder som exempelvis Tess, Oslo kommun, Orkla, Cermaq, Hafslund, Kystverket och Simpro.

Den snabba digitaliseringen tillsammans med industrins ständiga jakt på ökad produktivitet och nya smarta produkter, ger hela tiden liv till nya affärsmöjligheter oavsett marknadsförutsättningar. Nya företag och nya möjligheter skapas. Prevas har byggt upp en omfattande kompetensbank och har stor erfarenhet inom områden som Internet of Things och Industry 4.0, där vårt erbjudande bland annat består av allt ifrån smart service, analys av molndata, uppkopplade sensorer till utveckling av nya affärsmodeller och interna processer.

– Vi är mycket glada åt att kunna hälsa Christian välkommen till Prevas och ser fram emot en produktiv framtid med våra kunder i Norge, avslutar K-G Ramström.

För mer information och uppföljning:

Karl-Gustav Ramström, CEO Prevas
E-post: karl-gustav.ramstrom@prevas.se
Tel: +46 21-360 19 00
Mobil: +46 70-349 20 90

Christian Torp, President Prevas AS
E-post: christian.torp@prevas.no
Tel: +47 479 762 06

Om Prevas
Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt. Prevas startade 1985 och är huvudleverantör och utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som Life Science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin. Kontor finns i Sverige, Danmark, Norge och Indien med drygt 600 medarbetare. Prevas är börsnoterade på NASDAQ Stockholm sedan 1998. För mer information, se www.prevas.se.

Relaterat innehåll