PLM Group väljer Cygates Hostad VMware-moln

System- och molnintegratören Cygate får bistå med svenskt moln när PLM Group outsourcar sina interna IT-system i sju länder. En upphandling i konkurrens med sex leverantörer av såväl globala moln som lokal drift vanns av Cygates prisbelönta Hostad VMware-moln utifrån bästa prestanda, pris och tillförlitlighet. PLM Group kommer successivt att migrera in affärs-, säljstöds- och övriga lämpliga interna system under 2016. 

PLM Group är Nordens största återförsäljare av SOLIDWORKS med ca. 5000 kunder inom produktutveckling och tillverkning, med sjutton kontor i sju länder. Sedan 2014 är PLM Group också återförsäljare av professionella 3D-skrivare från 3D Systems. Efter en sammanslagning 2009 har företaget haft separata IT-infrastrukturer i sina länder. 2015 beslutade man att konsolidera och outsourca de interna IT-systemen.

I mitten av 2015 inleddes en upphandling i konkurrens mellan sex leverantörer, såväl flera globala moln som lokala driftleverantörer. En jämförelse av pris, prestanda, referenser och tillgängliga tester gjordes, dessutom testades flera av leverantörerna. 

Globala molnlösningar levererade inte önskad kraft och efter en live test kom man fram till att Cygate Hosted VMware bäst motsvarade behoven.

– Många leverantörer försökte sälja in hårdvara eller andra dedikerade lösningar men vi som själva hostar åt våra kunder visste vad vi sökte och vi fann det i Cygate Hosted VMware – en trygg delad miljö med ledande prestanda och bra pris från en stark leverantör. Cygate är också väldigt flexibla och kan bistå med många andra tjänster, säger Andreas Magnusson, IT-chef på PLM Group.

– PLM Group är en internationell leverantör av helhetslösningar relaterade till produktutveckling och tillverkning med spetskompetens på en rad IT-områden samt egen hosting åt flera av sina kunder. Vi är stolta över att få bistå dem med vårt lokalproducerade och växande Hosted VMware-moln, säger Kåre Nordström, försäljningsdirektör på Cygate.  

PLM Group avser att fortsätta outsourca så mycket som möjligt av sin interna IT-miljö – affärs- och säljstödssystem, single-sign on-funktion etc. En del system relaterade till CAD-mjukvaran behåller man dock då filerna för 3D-modellerna kan uppgå till flera GB per styck. Hos Cygate får PLM Group den av Techworld flerfaldigt prisbelönta Hostad VMware som även säljs under varumärket Ipeer. Offsite-backup, 99,9 procents garanterad upptid med anpassade SLA:er ned på enskilda virtuella maskiner, 24h access till kvalificerad hjälp i en beprövad plattform med komponenter från VMware, Cisco och EMC ingår. Som en del av Telia har Cygate en bred leveransförmåga till kund.

För mer information: 

Kåre Nordström, försäljningsdirektör, Cygate, 0725-09 87 71, kare.nordstrom@cygate.se

Andreas Magnusson, IT-chef, PLM Group, 0370-69 09 60, andreas.magnusson@plmgroup.se

PLM Group tillhandahåller programvarulösningar och tjänster för hela produktlivscykelhanteringen (Product Lifecycle Management. Vi är den största återförsäljaren i Norden av SolidWorks http://plmgroup.se

Cygate är ett svenskt IT-företag med styrka och flexibilitet. Tack vare vår långa erfarenhet, vårt personliga engagemang och inte minst vår passion till allt som stavas IT är du trygg hos oss. Vi är en del av Telia och på Sveriges största nät kan vi erbjuda lokalproducerade och skräddarsydda IT-tjänster med både bredd och spets för att hjälpa dig att förverkliga dina idéer. Våra över 700 medarbetare på 21 orter i Sverige gör det möjligt. http://www.cygate.se

Relaterat innehåll