Möbelsuccén Trademax inreder VMware-moln hos Ipeer

Möbeljätten på nätet Trademax lägger hela sin IT-drift i ett privat VMware-moln hos Ipeer, en del av Cygate inom Telia. Trademax har sedan starten 2008 haft en stark tillväxt och företaget tar ständigt nya marknadsandelar. Efter utvärdering valdes Ipeers moln för att det ger kraftigt ökad redundans, flexibilitet och ökade prestanda utan inlåsning i kombination med personlig service av ett dedikerat team. Ett treårigt avtal slöts i juni och den nya driftmiljön går live i höst.

Trademax erbjuder kvalitetsmöbler till konkurrenskraftiga priser på nätet och i sju butiker. Företaget har vuxit kraftigt organiskt från det att två entreprenörer startade det i ett garage i Helsingborg 2008 till att bli en av de främsta aktörerna på marknaden. I juni tillkom förvärvet av sju butiker från möbelkedjan Chilli.

Snabbhet och tillförlitlighet i företagets egenutvecklade e-handelsplattform samt övriga IT-system är viktig. I januari stod det klart att driftmiljön som då främst låg på fysiska servrar behövde expanderas. Efter att ha utvärderat olika driftalternativ beslöt Trademax i juni att lägga sin IT-drift, såväl Linux- som Microsoftsystem i ett dedikerat VMware-moln hos svenska Ipeer. VMware-molnet inkluderar SSD-diskar och ger en ökad redundans, flexibilitet och ökade prestanda. Ipeers VMware-moln har tidigare i Techworlds test visat sig ha mycket goda prestanda relativt internationella molnalternativ.

– Prestanda och tillförlitlighet är livsviktiga – en butik får aldrig ligga nere och vi måste ha hög tillgänglighet nu när vi växer på nätet och även får fjorton fysiska butiker. Med Ipeer får vi exakt den plattform vi vill ha, som vi snabbt kan anpassa och ett litet dedikerat team som ger oss personlig service, vilket känns tryggt, vi får också större möjligheter att vid behov flytta mellan miljöer, säger en av grundarna, E-commerce Manager Thomas Andersson som själv utvecklat e-handelssystemet.

– Trademax har visat vad prisvärda möbler, snabba leveranser och en förstklassig handel med en stark e-handelskomponent kan ge. Trademax är fantastiskt duktiga och vi är mycket stolta över deras förtroende, säger Erik Arnberg, marknadsansvarig för Ipeer. Trademax avtal innehåller även dygnet runt support och Veeam-backup.

Presskontakt:       Erik Arnberg, Marknadsansvarig, Ipeer, erik.arnberg@ipeer.se, 0725-09 83 40

Thomas Andersson, E-commerce Manager, Trademax, thomas.andersson@trademax.se, 0761-10 62 66 

 


 

Trademax är en av Sveriges ledande internetbutiker inom möbelbranschen, grundat 2008. Hos Trademax hittar du allt för hemmet och företaget är en av de främsta aktörerna på marknaden gällande soffor, sängar och utemöbler. Trademax affärsidé är att erbjuda kvalitetsmöbler till marknadens bästa priser. Trademax har sju fysiska butiker som ligger i Malmö, Helsingborg, Göteborg och Stockholm. Idag har företaget internetbutiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland. Trademax ägs av Bygghemma Group och har idag ca 50 anställda. www.trademax.se

Ipeer är en ledande svensk leverantör av företagslösningar inom moln- och hostingtjänster och en del av systemintegratören Cygate i Telia. Ipeer erbjuder med stor produktbredd och stöd av Cygates unika nät- och säkerhetskompetens optimala driftlösningar. Kunderna varierar från mindre företag till stora e-handelssajter, banker och koncerner. Ipeer har 65 anställda med lång erfarenhet av företagshosting. Ipeer grundades 2006 och har datacenter i Sverige samt kontor i Karlstad och Stockholm samt i Bangalore i Indien. www.ipeer.se

Relaterat innehåll