ÅF lanserar HeForShe Network

I år anordnas Ladies’ Month för tredje året i rad och för att ytterligare förstärka arbetet med att rekrytera fler kvinnor till alla positioner på ÅF, lanserar nu Jonas Wiström ett nytt initiativ, nämligen ÅFs nya mansnätverk för fler kvinnor på ÅF.

- ÅF behöver ta ytterligare ett steg för att bli mer jämställt. Jämställdhet är ingen kvinnofråga. Tänk om vi alla anställda män på ÅF aktivt kan verka för att identifiera duktiga kvinnor som har potentialen att ”platsa på ÅF” – då har vi satt igång en viktig rörelse som kan göra ÅF ännu starkare och på samma gång vara före de andra i branschen, säger Jonas Wiström, VD och koncernchef.

Nätverket ska engagera

Nätverket är en aktivitet för att få ännu fler män att engagera sig i jämställdhetsfrågan. Nätverkets främsta uppgift är att aktivera alla tillgängliga informella nätverk för att fånga upp och attrahera kvinnliga talanger. Den första, konkreta uppgiften är att alla medlemmar ansvarar för att be en kvalificerad kvinna att skicka sitt CV till ÅF.

- Av ÅFs 8 500 medarbetare är 76 procent män. Om den stora majoriteten män på ÅF aktivt verkar för förändring så har vi kommit en bit på väg. Men självklart är alla medarbetare på ÅF välkomna att rekommendera kvinnor att sända sitt CV till oss, avslutar Jonas Wiström.

Relaterat innehåll