Elvenite etablerar sig i Norge

Pressrelease Elvenite 2017-02-23

IT-företaget Elvenite fortsätter att växa och etablerar nu ett kontor i Oslo. Samtidigt anställer man Lars Inge Sørlie som ansvarig för den norska verksamheten.

Jonas Gustavsson utses till ny VD och koncernchef för ÅF

Pressrelease ÅF - 2017-01-31 

Styrelsen i ÅF har utsett Jonas Gustavsson till ny VD och koncernchef. Jonas tillträder senast den 1 augusti och ersätter Jonas Wiström som efter 15 framgångsrika år har begärt att få lämna sin position.

Precise Biometrics ingår utökat licensavtal med befintlig sensorkund med garanterad licensintäkt om minst 17,5 miljoner SEK under 2 år

Precise Biometrics, marknadsledare inom fingeravtrycksmjukvara, har ingått ett utökat licens- och distributionsavtal med en befintlig sensorkund med en garanterad licensintäkt om sammanlagt minst 17,5 miljoner SEK under 2017 och 2018. Avtalet omfattar licensiering av bolagets algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatch™ Mobile.

Altran ingår nytt spännande samarbete med Tillväxtverket!

Nu kan vi avslöja ett nytt spännande samarbete och det är som rubriken skvallrar om Tillväxtverket som gett oss förtroendet att stötta deras IT-enhet. Det är med stor entusiasm vi på Altran tar oss an utmaningen och vi ser fram emot ett spännande samarbete!

Tillväxtverkets stärker Sverige genom att med sina cirka 370 medarbetare på nio orter arbeta med att stödja departement, myndigheter, länsstyrelsen och kommuner i arbetet med att förenkla och förbättra för företag.

Ånge kommun digitaliserar sina HR-processer genom systemstöd från CGI

Pressmeddelande 2017-01-12 

CGI, Sveriges största IT-tjänsteföretag, har tecknat avtal med Ånge kommun gällande CGI:s HR-system Heroma. Lösningen, som levereras som en tjänst, omfattar ett antal HR-processer och förser Ånge kommuns ca 1 400 användare med ett effektivt, flexibelt och rollbaserat systemstöd. Avtalet är tecknat för fem år, med möjlighet till förlängning i ytterligare fem år och ordervärdet uppgår till cirka 10 MSEK.

ÅF stärker sitt erbjudande inom strategisk samhällsutveckling

Pressmeddelande 2016-11-24

ÅF är redan en ledande leverantör inom samhällsbyggnadssektorn och med sektionen för Transport och logistik utvecklas erbjudandet. Kunderna erbjuds nu heltäckande tjänster och lösningar inom transporter och infrastruktur. Målsättningen är att kunna stödja kunderna med logistikkoncept, affärsupplägg och infrastrukturlösningar för att skapa effektiva transporter och stärkt kundnytta.

Precise Biometrics ingår avtal med Samsung Electronics Co., Ltd. för licensiering av Precise BioMatch™ Mobile

Pressmeddelande 2016-11-08

Precise Biometrics, marknadsledare inom fingeravtrycksmjukvara, har ingått ett kommersiellt licens- och distributionsavtal med Samsung’s System LSI Business, en division inom Samsung Electronics Co., Ltd., för licensiering av bolagets algoritmlösning för fingeravtrycksigenkänning i mobila enheter, Precise BioMatch™ Mobile.

Effektiv logistik och ökad säkerhet med röststyrning

Pressmeddelande 2016-11-08

Solar Sverige har i sitt centrallager i Örebro, och med Prevas hjälp, installerat en modern mjukvara som stödjer ny teknik. Den nya modulbaserade lösningen ger en hög driftsäkerhet där framtida förändringar blir enkla och snabba att integrera. Vad som händer i lagret följs i realtid och med hjälp av röststyrd plockning, Pick-To-Voice, effektiviseras logistiken runt orderplock och kostnader reduceras. 

Nytt kommunikationssystem

Västerås stad förnyar avtal med CGI

Pressmeddelande 2016-11-08

CGI, Sveriges största IT-tjänsteföretag, får fortsatt förtroende att förvalta IT-driften åt Västerås Stad i ytterligare två år. CGI ansvarar därmed för helheten av Västerås Stads IT-drift, bland annat genom drift av IT-infrastruktur och applikationer samt konsultativa tjänster. Förlängningen sker i enlighet med option i det ingångna avtalet från 2012, och värdet av den nytecknade överenskommelsen uppgår till 140 MSEK.