voestalpine group-IT

 

  

voestalpine group-IT AB: www.voestalpine.com/group-it
● Adress: 683 85 Hagfors: Hitta till oss
● Telefon +46 563 17 300
● Etablerades i Hagfors 2002
● Moderkoncern: voestalpine AG, huvudkontor i Linz, Österrike
● Antal anställda: 21 personer i Hagfors och Munkfors

..................................................
Verksamhetsområden:

voestalpine är en ledande europeisk stålkoncern och ett av Österrikes största företag som med cirka 360 produktions- och säljbolag finns representerat i mer än 60 länder. I Sverige ingår bl.a Uddeholms AB, Böhler-Uddeholm Precision Strip och Avesta Welding som helägda dotterbolag. 

Koncernens totala omsättning för räkenskapsåret 2011/2012 uppgick till 12,1 miljarder Euro och antalet anställda uppgick till drygt 46.000 på global basis. Huvudkontoret ligger i Linz och företaget är sedan 1995 noterat på Vienna Stock Exchange. Mer information finns att läsa på koncernens hemsida (www.voestalpine.com).

voestalpine group-IT är koncernens IT-bolag med totalt cirka 550 anställda i olika länder. Bolagets mål är att hjälpa de olika koncernföretagen över hela världen att effektivisera sina verksamheter med hjälp av stabila och innovativa IT-lösningar.

voestalpine group-IT AB är det svenska dotterbolaget som har hand om alla IT-system och all IT-infrastruktur åt de nordiska koncernbolagen. Bolaget ansvarar för utveckling, drift och support av våra kunders olika IT-system så att de ska kunna optimera alla sina kritiska affärsprocesser inom bl.a försäljning, order, inköp, produktion, lager, underhåll och ekonomi.

..................................................

Relaterade kompetenser:

  • Affärssystem/SAP
  • Datacenter/Drift/Support
  • Kundunika industrisystem