Soleil

Soleil IT Sweden AB www.soleilit.se

Verksamhetsområden:

Soleil har idag ett 70-tal kunder över hela Sverige, både inom privat och offentlig sektor. Företaget är specialiserat inom modern webb- och systemutveckling, IT-arkitektur och agil projektledning och hjälper dagligen kunder med smarta intranät, externa webbplatser, systemutvecklingsprojekt och integrationer. Soleil är en ledande leverantör av lösningar med SiteVision som CMS och har som långsiktigt mål att vara den främsta leverantören av intranät i Sverige.

Kompetensområden:

Soleil hjälper dagligen kunder med externa webbplatser, smarta intranät, systemutvecklingsprojekt och integrationer; allt från backend-system till modern webb- och frontend-utveckling med CSS, HTML och tillgänglighetskrav. Soleil har mycket lång och bred samlad kompetens från programvaruutveckling i många olika branscher och åtar oss gärna stort ansvar i de flesta typer av projekt och uppdrag. Soleil har också stor vana att realisera olika typer av integrationer i SiteVision, exempelvis webservices, REST, moln-lösningar. Soleil är också specialiserat på Mule som integrationsplattform.

Teknikkompetens:

Java, Javascript, HTML5, CSS3, Less, .Net, Angular, jQuery, Sitevision, Sharepoint, Webservices, Portlets, Mule, Scrum och Git.

Certifieringar/Partners:

Soleil är officiell samarbetspartner till SiteVision, som är den högsta nivå för en partner till SiteVision. Det betyder att de har erfarenhet från flera införanden av SiteVision med minst två certifierade SiteVisionkonsulter i teamet. Soleil har dock satsat på att certifiera samtliga konsulter på företaget. Dessutom är alla konsulter högutbildade, med civilingenjörs-, dataingenjörsexamen eller motsvarande.

Alla Soleils utvecklare har också genomgått Funkas utbildning om WCAG 2.0 med fokus på nivå AA.

Kundreferenser:

Soleil har levererat en lång rad externa webbplatser och intranät i SiteVision. De mest uppmärksammade projekten har också varit finalister till eller vunnit SiteVisions pris Guldhanden. Några exempel är:

•         Pensionsmyndighetens intranät (vinnare 2016)

•         CSN:s intranät (vinnare 2015)

•         Lidingö stads intranät (vinnare 2014)

•         Varberg kommuns externa webbplats (finalist 2016)

•         Fortifikationsverkets intranät (finalist 2016)

•         IVL Svenska Miljöinstitutets externa webbplats (finalist 2016)

Förutom dessa kunder har vi också levererat interna och/eller externa webbplatser till kunder som exempelvis: Centerpartiet, engcon, BKE Telecom, Rekryteringsmyndigheten, SBAB Bank, Totalförsvarets forskningsinstitut, Eskilstuna kommun, Botkyrka kommun, Örebro kommun, Lidingö stad, Mölndals stad med flera.