Saab

Saab AB: Saab Security and Safety Management: www.saabgroup.com

  • Adress: Bryggaregatan 11, 653 40 KARLSTAD
  • Telefon: +46 13 18 00 00 (växel)
  • E-post: skicka
  • Grundades 1937. Etablerades i Karlstad 2007 genom förvärv av företaget Performit. Sedan 2011 ingår Saab Performit i Saabs division Security and Safety Management.
  • Antal anställda: Mer än 14.000 medarbetare globalt varav cirka 11.200 på över 40 orter i Sverige. Saab i Karlstad har 13 anställda.

............................................
Verksamhetsområden:

Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag som utvecklar, tillverkar och säljer några av världens mest avancerade militära och civila system. Mycket av det vi gör har du haft nytta av, utan att du ens visste om det. Från att utrusta militären och bevaka nationers luftrum, till att leverera system som hjälper flygtrafikledningen på Arlanda eller bidrar till ett säkrare London-OS. Men en sak vi inte gör är bilar, något vi inte gjort sedan vi sålde Saab Automobil för många år sedan.

Vi är ett globalt bolag – men fast förankrat i Sverige. Vi har spelat en viktig roll för vårt lands självständighet ända sedan starten 1937, och vi är stolta över att bidra till en säker framtid. Engagerade medarbetare och innovationskraft är våra viktigaste framgångsfaktorer, och vi investerar nästan en fjärdedel av vår omsättning i forskning och utveckling.

............................................
Kompetensområden i Karlstad:

Saab i Karlstad ingår i Divison Security and Safety Management >>

Saab i Karlstad svarar för Paratus för Public Safety >>

Paratus en produktfamilj utvecklad för blåljusmyndigheter - ambulanssjukvård, räddningstjänst och polis. Systemen är designade för att de skall vara enkla att använda på samma gång som de skall vara kompetenta och funktionsrika. Paratus - som är latin för redo/beredd - rymmer allt ifrån handdatorer för ambulanssjukvårdaren via polisens videoövervakningssystem, till komplexa system för räddningstjänstens inre befäl.

............................................
Kundreferenser:

Bland lokala kunder finns Landstinget i Värmland som använder Paratus i ambulanssjukvården.