ataco

ataco it AB: www.ataco.se
● Adress: Sommargatan 101A, Karlstad: Hitta till oss
● Telefon +46 54 844740: E-post: info@ataco.se
● Grundades 1997: Etablerades i Karlstad 2003
● Kontor/bolag/verksamhet i Karlstad
● Antal anställda: 3

..................................................
Verksamhets- och kompetensområden:

ataco it arbetar primärt inom följande områden:

● Nätverk – vi planerar, driftsätter och verifierar trådlösa och trådbundna nätverk. Vi specialiserar oss på Cisco Merakis lösning för molnbaserade nätverk där man på ett enkelt och tydligt sätt kan konfigurera och övervaka nätverken. Vi har bland annat byggt trådlösa nätverk på Karlstad CCC (2014) och Dömle herrgård (2015)

● Karlstad Stadsnät – ataco erbjuder internetaccess och andra stadsnätsrelaterade tjänster i stadsnät anslutna till Mittnät. Kommuner som ingår i Mittnät är Karlstad, Hammarö, Forshaga, Åmål, Vansbro, Arvika och Munkfors.

● Konferensrum och fastigheter – ataco arbetar med tekniska installationer i fastigheter. Det kan vara ett konferensrum som behöver en projektor och ett enkelt handhavande eller så kan det vara en hel byggnad där man vill låta tekniken hjälpa till med effektiviseringen. Exempel på detta kan vara att vi arbetar med system som genom att veta när ett konferensrum är bokad kan ventilera rummet 15 minuter innan det skall användas, ljuset tänds och projektor eller monitor på väggen startar och visar en bild med instruktioner över hur man ansluter sig med sin dator, smartphone eller surfplatta för att snabbt kunna börja presentera. Ett annat exempel kan vara att vi genom belysningsstyrning och övervakning kan få larm via mail eller en websida om en ljuskälla (lampa) går sönder. På så sätt kan en person med ansvar för byte av tex lysrör utföra bytet innan användarna av lokalen ens upptäckt att det behövs och på så sätt kan man arbeta preventivt för att öka komfort och upplevelsen av en bra lokal.

● Videokonferens – vi hjälper våra kunder att börja använda videokonferens men även att vidareutveckla funktionen inom företag. Detta gör vi genom dedikerade videokonferenssystem som även kan knytas samman med allt från program på datorn, Skype, Lync och videokonferens genom en vanlig webläsare

● Digital skyltning – Vi hjälper till med digital skyltning så att rätt budskap dyker upp på rätt plats och på rätt tillfälle. Med hjälp av den Karlstad-utvecklade programvaran DISE skapar vi flexibla lösningar i allt från kontor och receptioner till publika platser. Exempel på platser vi installerat digital skyltning på är SATS, House of Melker och Karlstad Innovation Park

..................................................
Certifieringar / Partners:

Certifieringar: Crestron, DISE, Cisco Meraki, LifeSize
Partners: Microsoft, Crestron, AVG, DISE, Cisco Meraki, ClearOne

..................................................

Relaterade kompetensområden:

  • Intelligenta hem
  • Konferensrumsutrustning
  • Crestron
  • Trådlösa nätverk inklusive gästnätverk
  • Microsoft Office365
  • Comfort Audio
  • Videokonferens
  • Digital skyltning
  • Fastighetsautomation
  • Building Management Systems